Ziua Logo
  Nr. 1617 de miercuri, 20 octombrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Pe un sector din DN 2 se inchide circulatia Ministerul Muncii vrea un parc tehnologic national Uniunea Nationala a Patronatului Roman contesta reprezentativitatea celorlalte organizatii Primarul din Piatra Neamt cauta mercenari pentru a civiliza tiganii
Circulatia rutiera pe DN 2 Focsani-Adjud, in zona kilometrului 226, se inchide de astazi, ora 08.00, pana pe 23 octombrie, ora 08.00, in vederea continuarii lucrarilor de reabilitare a podului peste raul Trotus, informeaza Administratia Nationala a Drumurilor. Pe durata inchiderii circulatiei, traficul rutier pe relatia Focsani - Bacau si retur se desfasoara deviat pe DN 2 Focsani-Tisita - DN 24 Tisita - Tecuci - Barlad - DN 11 A Barlad - Podu Turcului - Adjud.
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale va initia un proiect de Hotarare de Guvern cu privire la infiintarea unui parc tehnologic national. "Se doreste a fi un incubator de afaceri, un sediu de firme dotat cu toata logistica, creat in ideea stimularii micilor intreprinzatori si realizarii de noi locuri de munca" a declarat Norica Nicolai, secretar de stat in MMPS. Mai exact, in momentul de fata se cauta un sediu adecvat (s-a vehiculat chiar ideea achizitionarii unei cladiri de tip "circul foamei", dar acestea au fost deja cumparate sau inchiriate) care va oferi firmelor, in special de soft si hard, cu renume sau la aflate la inceput de drum, chirii gratuite pe o perioada data de timp. De asemenea, birotica necesara va fi asigurata de investitori straini, care s-au aratat deja interesati de aceasta idee. Norica Nicolai a adaugata ca va fi vorba de o finantare masiva, nerambursabila, de peste 1 milion de dolari din partea Belgiei si de mai mult de 1 milion de dolari din partea Canadei.
Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) contesta modul de infiintare, organizare si functionare a Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA). In numele Colegiului Director al UNPR, Stefan Chelariu a afirmat ca aceasta Uniune este singura organizatie patronala reprezentativa la nivel national, reprezentativitate confirmata de Curtea de Apel Bucuresti. Nemultumirea membrilor UNPR este legata de faptul ca nu au fost consultati ca parteneri sociali, desi art. 4 din Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea CNFPA prevede ca acest Consiliu este constituit din 15 membri, dintre care cinci sunt desemnati de comun acord de organizatiile patronale reprezentative la nivel national. Din partea patronatului, la prima sedinta de constituire a CNFPA au participat: Confederatia Nationala a Patronatului Roman, Uniunea Generala a Industriasilor Romani, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania - UGIR 1903, Confederatia Patronala din Industria Romaniei - CONPIROM si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.
Primarul municipiului Piatra Neamt, Ion Rotaru, a ajuns la concluzia ca numai doi fosti luptatori in Cecenia sau Afganistan ar putea administra blocurile D2 si D3, ocupate ilegal de familii de tigani. Primarul spune ca este nevoit sa recurga la aceasta inedita solutie, intrucat ultimul administrator al blocului D3 a fost snopit in bataie de tigani, iar la concursurile organizate pentru ocuparea respectivelor functii nu s-a prezentat nici un candidat, informeaza "Monitorul de Neamt". "Vom aduce doua persoane din Republica Moldova, care au luptat pe fronturile din Cecenia si Afganistan si care se pricep, cu siguranta, sa lucreze atat cu banii, cat si cu oamenii din zona", a declarat primarul Rotaru.
(C.P.) (C.P.) (C.P.) (D.C.) 
A r h i v a
  Sa fi umblat Trita Fanita la specialisti?    
  Noua deputati vor investiga de ce ploile torentiale produc dezechilibre ecologice    
  Germania vrea ca drepturile minoritatilor sa fie garantate de Constitutii    
  Camera a dat gata Legea fierului vechi    
  Pedeseristii il ataca pe Emil Constantinescu via Dorin Marian    
  Premierul elen l-a asigurat pe Radu Vasile de sprijinul Greciei pentru integrarea Romaniei in UE    
  OSCE se preocupa de soarta minoritatilor    
  Robert Ray este noul procuror independent al SUA    
  G-8 s-a intrunit la Moscova pentru a dezbate terorismul si spalarile de bani    
  Rusii sunt decisi sa foloseasca arma nucleara in cazul unui atac    
  Senatorul Jesse Helms catre presedintele francez: "Daca lui Chirac nu-i place, "c'est la vie""    
  Statele Unite vor cere la summitul OSCE retragerea trupelor rusesti de pe teritoriul Basarabiei    
  Forta de Pace din Timor continua sa gaseasca civili masacrati    
  Piata alimentara e plina de "otravuri",iar companiile statului ne fura cum vor    
  Andrei Marga da studentilor casele de cultura inapoi    
  Romania si Bulgaria se santajeaza reciproc: noi cu podul, ei cu kilovatul    
  PF Teoctist si-a dat binecuvantarea pentru construirea unei biserici in Maroc    
  Sanctitatea Sa Bartolomeu I si Preafericitul Teoctist vor sfinti biserica din campusul Politehnicii Bucuresti    
 Top afisari / comentarii 
 Primarul PD din Rucar contesta abuziv titlul de proprietate al unui fost detinut politic (228 afisari)
 Amenintare cu bomba la Liceul "Dimitrie Motoc" (109 afisari)
 "Lista speranTei" a fost aprobata (65 afisari)
 Rocar ramane in Berceni (28 afisari)
 Mircea Petescu va vorbi doar in fata instantei (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00877 sec.