Ziua Logo
  Nr. 1605 de miercuri, 6 octombrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Sergiu Nicolaescu a facut furori in Senat, prezentand un manual de clasa a XII-a aprobat de Ministerul Educatiei Nationale
Andreea Esca il umbreste pe Mihai Viteazu in cartea de Istorie
-- Langa poza lui Vlad Tepes apare textul: "cunoscut mai ales din filmele cu Dracula" * Trita Fanita a protestat ca nu este mentionat si Hagi in manual * Ulm Spineanu a propus sa fie explicat elevilor aportul telenovelelor la revolutionarea cinematografiei * "Scandalul care va porni de la Comisia de invatamant va fi zguduitor", a spus senatorul Emil Tocaci
Senatorul independent Sergiu Nicolaescu a criticat, ieri, plenului Senatului, continutul manualului de istorie de clasa a XII-a, aparut la editura Sigma si coordonat de Sorin Mitu, co-autori fiind Ovidiu Pecican, Lucia Copoeru, Virgiliu Tirau si Liviu Tirau.
Potrivit lui Nicolaescu, "agramatul" manual de Istorie de clasa XII-a, trateaza foarte vag evenimentele importante din viata romanilor. "Cum este posibil ca despre Mihai Viteazu sa se scrie doar trei randuri, iar langa poza lui Vlad Tepes sa apara fraza: cunoscut mai ales din filmele cu Dracula? Si toate acestea se intampla cand, in acelasi manual, se afirma despre Andreea Esca ca este una dintre cele mai simpatice prezentatoare de stiri, iar Cristian Tudor Popescu este catalogat drept un dur al presei romanesti?", s-a intrebat revoltat Sergiu Nicolaescu. Uimirea senatorilor a fost si mai mare cand au vazut ca manualul de Istorie purta avizul Ministerului Educatiei Nationale. Nicolaescu a declarat ca acest manual merita sa fie adus in piata publica si ars, subliniind faptul ca revolutia din decembrie 1989 este prezentata drept o revolta populara si ca o lovitura de stat.
Interventia lui Nicolaescu a starnit numeroase controverse. Astfel, senatorul PD Trita Fanita a "protestat" fata de faptul ca fotbalistul Gheorghe Hagi nu este mentionat in manualul de istorie. In acelasi context, presedintele de sedinta, Ulm Spineanu (PNTCD) a "cerut" sa se explice si aportul telenovelelor la revolutionarea cinematografiei.
Senatorul independent Emil Tocaci a solicitat ca, in Comisia de invatamant din Senat, sa fie analizat continutul tuturor manualelor de Istorie. "Scandalul care va porni de la Comisia de invatamant va fi zguduitor", a subliniat Tocaci. In acest timp, din sala se striga: "E ca pe vremea lui Roller!", iar senatorul Dumitrascu, care parasea sala de sedinte, a intervenit, subliniind ca manualele de Istorie editate de Mihai Roller erau mai bune decat cel prezentat de Sergiu Nicolaescu.
Declarandu-se intrutotul de acord cu afirmatiile lui Nicolaescu, fostul senator PD Radu F. Alexandru a sustinut ca, oricat de inacceptabil ar parea continutul unei carti, nu trebuie sa se ceara arderea ei pe rug. Presedintele Comisiei de invatamant a Senatului, Florin Bogdan (PNTCD) a precizat ca autorii controversatului manual vor fi audiati de catre membrii Comisiei, la sfarsitul lunii octombrie.
Roxana ANDRONIC 
 Afisari: 281  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Judecatorii vor plati!    
  Procurorii fac parada cu arestarea lui Vali Sterian    
  Ministrul Stoica se pronunta "ca om": "Nu e o masura echitabila!"    
  Aparatorul lui Vali Sterian a depus plangere impotriva mandatului de arestare    
  Autoritatile locale nu doresc Parcul Reconcilierii la Arad    
  PDSR a initiat o scrisoare de protest fata de amplasarea monumentului la Arad    
  Fostul ministru de Interne Taracila l-a calomniat grav pe colonelul Ion Rusu    
  Se redeschide procesul accidentului aviatic de la Verona    
  Cutremure si inundatii in toata Europa    
  Coliziune de trenuri expres la Londra    
  Bebe Ivanovici incearca iar sa dea jos conducerea Secretariatului de Stat pentru Revolutionari    
  Primarul buzoian Constantin Dragoe a intrat in greva foamei in arestul Politiei    
 Top afisari / comentarii 
 Exemplul Sterian (439 afisari)
 Andreea Esca il umbreste pe Mihai Viteazu in cartea de Istorie (281 afisari)
 Se redeschide procesul accidentului aviatic de la Verona (138 afisari)
 Judecatorii vor plati! (87 afisari)
 Procurorii fac parada cu arestarea lui Vali Sterian (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01300 sec.