Ziua Logo
  Nr. 1510 de luni, 14 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Jocurile Internationale ale Elevilor au fost dominate de sportivii nostri
Romania a obtinut primul loc pe natiuni
-- Mediasul va preda drapelul olimpic orasului canadian Hamilton in anul 2000 * Mai marii Ministerului Educatiei Nationale si Ministerului Tineretului si Sportului nu au gasit timp pentru aceasta competitie
Saptamana care abia s-a incheiat a stat la Medias sub semnul olimpismului, aici fiind gazduite de joi pana duminica Jocurile Internationale ale Elevilor. Competitia, care a reunit aproape 600 de sportivi din 13 tari, s-a desfasurat sub egida Comitetului International Olimpic, reprezentat aici de 12 membri, printre care Josef Robert Sater, Fritz Glenz, Jose Vild, Metod Klement, initiatorul acestor jocuri. Din pacate, MTS si MEN au fost reprezentate doar de Anamaria Sintie, respectiv Gheorghe Radulescu, ministrii secretari de stat sau directorii din respectivele institutii fiind retinuti in Capitala.
Pe parcursul celor patru zile, dintre care trei de competitie efectiva, Mediasul a trait din plin emotiile organizarii unui eveniment de anvergura, situandu-se la inaltimea oraselor din intreaga lume care de-a lungul celor 29 de ani au fost gazde ale Jocurilor, printre care Udine, Graz, Darmstadt, Lausanne. Intr-o conferinta de presa organizata vineri, primarul Dionisie Bucur a declarat ca: "Pentru organizarea acestei ample competitii ne-am descurcat practic pe plan local, desi a fost un efort financiar enorm. Din partea MEN am avut si avem in continuare promisiuni. Noi am demonstrat ca se pot face lucruri bune mai ales daca depui suflet si gasesti oameni intelegatori, dispusi sa te ajute, cum au fost numeroase firme locale de constructii. Imi pare rau ca domnul Tiriac nu a putut veni macar la festivitatea de deschidere, insa este posibil sa nu fi crezut ca va fi o reusita din punct de vedere organizatoric si nu numai. Competitia nu este doar sportiva, ci si una de educatie si cultura".
Revenind la competitia propriu-zisa, sportivii romani, reprezentand Mediasul si Baia Mare, au obtinut nu mai putin de 15 medalii dintre care cinci de aur, sase de argint, si patru de bronz la atletism; in clasamentul pe natiuni, Romania a ocupat primul loc, urmata de Slovenia, Italia si Elvetia.
Medaliatii pe probe - Atletism, aur: 800 m - Otilia Armeanu (Medias); lungime - Mihai Moldovan (Medias); inaltime - Augusta Moldovan (Baia Mare); stafeta fete 4x100 m - Medias. Argint: lungime - Andreea Salanschi (Medias); lungime - Paul Munteanu (Baia Mare); stafeta baieti 4x100 m - Medias. Bronz - lungime: Marius Sas (Baia Mare); inaltime: Cristian Rascarache; 1500 m - Ioan Bucurici (Baia Mare); stafeta baieti 4x100. Tenis, aur: Stanca Muresan. Bronz: Carmen Chindris. Baschet, argint: echipele de baieti si fete ale Mediasului, care au pierdut in finale la Sopron (Ungaria, 27-51), respectiv Hamilton (36-40).
Gabriela ALEXE 
A r h i v a
  De la Tudorel Stoica la echipe-satelit    
  Rapid negociaza cu Maritimo pentru Sumudica    
  Stadionul "Lia Manoliu" va fi "apt" de joc    
  Lobont dorit de Arnhem    
  Mircea Lucescu se uita lung la Jean Padureanu    
  Atletii nostri o tin tot intr-un succes    
  Laura Badea a castigat Grand Prix-ul FIE Gealan    
  Ciclistii Ullrich si Riis, suspectati de dopaj    
  Echipa feminina pentru Superliga Cupei Europei e gata de atac    
  Poloistii iugoslavi se antreneaza la Dinamo    
  New York Knicks a ajuns in finala NBA fara Larry Johnson    
  GICA POPESCU A ADUNAT EUROPA    
  "Comoara cooperativei" de la Poalele Tampei nu a fost gasita    
  In memoriam Matei Schenn    
  Fostul ciclist Constantin Carutasu a fost la un pas de moarte    
  Unchiul lui Ilie Dumitrescu doreste sa stranga laolalta oamenii din lumea fotbalului    
  Bayern a pierdut si Cupa Germaniei    
  "N-avem decat lotul principal!"    
  Forta regasita in Giulesti    
  FAUR INAINTE DE RAPID    
  FC Extensiv la "Clubul Presei"    
 Top afisari / comentarii 
 GICA POPESCU A ADUNAT EUROPA (76 afisari)
 Discoteca Enigma a deschis sezonul la Mamaia cu o prezentare de lenjerie intima (49 afisari)
 MUNPOSAN 94 un pilon in asistenta medicala particulara (46 afisari)
 Prostituatele basarabence si-au indexat preturile cu cresterea dolarului (44 afisari)
 Finul senatorului PD Vasile Bran a luat credite de 8,4 miliarde de lei garantand cu fabrica de zahar Bod a statului roman (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01417 sec.