Ziua Logo
  Nr. 1510 de luni, 14 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Un colet-capcana a explodat sambata in Bucuresti
Ileana Dumitrana a fost victima unei bombe trimisa prin posta
-- Principalul suspect, fostul concubin al femeii, s-a predat in aceeasi zi
Sambata, in jurul orei 12.00, Dispeceratul Politiei Capitalei a fost alertat telefonic cu privire la faptul ca in strada Romanitei nr. 7, din Sectorul 5, s-a produs o explozie. Imediat, echipa operativa a Politiei Capitalei si Politiei Sectorului 5, impreuna cu o echipa specializata din cadrul Serviciului Pirotehnic al I.G.P. si procurorul de serviciu s-au deplasat la locul incidentului, constatand ca explozia s-a produs in urma deschiderii unui colet postal, ridicat in cursul aceleiasi zile, de catre victima, Ileana Dumitrana, de la oficiul postal. Femeia a suferit o serie de leziuni la nivelul fetei si al membrelor inferioare, fiind in prezent in afara oricarui pericol. Din primele cercetari s-a constatat ca explozia a fost produsa de un dispozitiv exploziv, confectionat artizanal, pe baza de initiere electrica. Principalul suspect care a fost identificat de politie este Ion Gencarau, de 42 de ani, fostul concubin al victimei. Dupa aproximativ sase ore de la punerea sub urmarire generala a suspectului, acesta s-a predat Politiei Capitalei. Ieri, in jurul orei 13.00, serviciile de specialitate din cadrul D.G.P.M.B. efectuau ample cercetari, impreuna cu reprezentanti ai Parchetului T.M.B., pentru stabilirea implicarii lui Gencarau in acest atentat. Punctul de plecare al cercetarilor politiei a fost sistemul electric de initiere a exploziei. Acest sistem de detonare a unei incarcaturi explozive este cel mai sigur si mai putin costisitor dintre sisteme. Poate fi procurat usor din domeniul constructiilor si este foarte cunoscut in lumea celor pasionati de racheto-modelism. Sistemul se bazeaza pe o capsa, actionata electric de la distanta, prin doua fire sau unde radio, ce aprinde explozibilul. Acest atentat este cel de al treilea, de acest gen, produs pe raza Capitalei.
Petre NITEANU 
A r h i v a
  Scandalul spionilor englezi    
  Romania va depune astazi Programul National de Aderare la Uniunea Europeana    
  Guvernul trebuie sa se imprumute de pe piata externa ca sa primeasca banii de la Banca Mondiala si FMI    
  Fiul sefului Directiei Judiciare din IGP contesta ordonanta de arestare emisa impotriva lui    
  Moscova va primi in Kosovo o "zona de responsabilitate"    
  Finul senatorului PD Vasile Bran a luat credite de 8,4 miliarde de lei garantand cu fabrica de zahar Bod a statului roman    
  Acceleratul 1652 a intrat intr-o masina cu butelii    
 Top afisari / comentarii 
 GICA POPESCU A ADUNAT EUROPA (76 afisari)
 Discoteca Enigma a deschis sezonul la Mamaia cu o prezentare de lenjerie intima (49 afisari)
 MUNPOSAN 94 un pilon in asistenta medicala particulara (46 afisari)
 Prostituatele basarabence si-au indexat preturile cu cresterea dolarului (44 afisari)
 Finul senatorului PD Vasile Bran a luat credite de 8,4 miliarde de lei garantand cu fabrica de zahar Bod a statului roman (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00710 sec.