Ziua Logo
  Nr. 1510 de luni, 14 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Bucurestenii uita repede
Doar cateva sute de oameni au comemorat ieri evenimentele de acum noua ani din Piata Universitatii
-- In timpul mitingului, o tanara si-a taiat venele
Cateva sute de persoane au comemorat, ieri, in Piata Universitatii din Capitala, noua ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990, cand cea mai lunga demonstratie pasnica pentru democratie din Romania a fost incheiata brutal prin evacuarea pietei, urmata de venirea minerilor la Bucuresti.
Manifestarea comemorativa a inceput la ora 18.00, cu o slujba de pomenire a victimelor din decembrie 1989 si iunie 1990, oficiata de parintele Constantin Galeriu, transmite Mediafax. Mitingul, programat sa se desfasoare, conform aprobarii Primariei si a Politiei Capitalei, pana la ora 21.00, este organizat de Asociatia Victimelor Mineriadelor (AVM), Asociatia 21 Decembrie, Conventia Medicilor Democrati, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania, Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi, Liga Studentilor, PNL si PNTCD. Dupa cuvintele rostite de fosti participanti la demonstratia-maraton din 1990, pe scena de pe peluza Teatrului National, Cristian Paturca si Vali Sterian urmeaza sa interpreteze o parte din cantecele "golanilor".
In timpul discursului rostit de Ene Viorel, presedintele AVM, o tanara si-a taiat venele, fiind transportata de urgenta la Spitalul Coltea. Medicii de la terapie intensiva ne-au declarat ca tanara Gica Lacramioara a pierdut mult sange. De remarcat ca ea nu a vrut sa se desparta nici un moment de o geanta neagra pe care o avea asupra sa. Pe patul de spital, Gica Lacramioara, in varsta de 36 de ani, repeta intruna: "Vreau sa vorbesc numai cu Ticu Dumitrescu sau cu Petre Mihai Bacanu".
In urma cu noua ani, Piata Universitatii cerea aflarea adevarului despre Revolutia din decembrie siaplicarea punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Astazi, la aceste solicitari se adauga aceea de a fi identificati si pedepsiti cei responsabili pentru violentele din 13-15 iunie 1990. Dupa ce au fost arestate abuziv peste o mie de persoane, au fost agresati numerosi cetateni, s-au inregistrat oficial sase decese (neoficial, numarul acestora fiind de ordinul zecilor), au fost devastate sediile unor partide si institutii, iar imaginea Romaniei a inregistrat un grav recul, cu consecinte pe termen lung, pana in prezent a fost condamnat doar minerul care a incercat sa-l omoare pe Marian Munteanu, liderul Pietei Universitatii, alte trei persoane fiind condamnate cu suspendare pentru ca au furat bani din casa lui Ion Ratiu.
(P.N.) 
A r h i v a
  Papa a beatificat 108 polonezi in prezenta a 800.000 de crestini    
  Catarama promite functii publice celor care se inscriu acum in PNR    
  Contaminarea cu dioxina ar putea fi provocata de uleiurile industriale    
  La Bacau exista prima sala de nasteri privata    
  Prostituatele basarabence si-au indexat preturile cu cresterea dolarului    
  Dambovita a fost poluata cu vopseluri si aracet    
  Prim-vicepresedintele PDSR i-a scris sefului Guvernului    
  Discoteca Enigma a deschis sezonul la Mamaia cu o prezentare de lenjerie intima    
  Un puscarias de la Tg-Jiu a fost violat de seful de celula    
  400 de politisti au ridicat de pe strazile Capitalei la ultima razie 38 de prostituate    
 Top afisari / comentarii 
 GICA POPESCU A ADUNAT EUROPA (76 afisari)
 Discoteca Enigma a deschis sezonul la Mamaia cu o prezentare de lenjerie intima (49 afisari)
 MUNPOSAN 94 un pilon in asistenta medicala particulara (46 afisari)
 Prostituatele basarabence si-au indexat preturile cu cresterea dolarului (44 afisari)
 Finul senatorului PD Vasile Bran a luat credite de 8,4 miliarde de lei garantand cu fabrica de zahar Bod a statului roman (38 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00741 sec.