Ziua Logo
  Nr. 1502 de vineri, 4 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Autorul dezvaluirilor senzationale despre implicarea serviciului secret sovietic in evenimentele din decembrie '89 a fost avertizat sa nu se prezinte in fata procurorilor Dezvaluirile lui Olaru pot folosi altor dosare ale "Revolutiei din decembrie '89"
Plutonierul Petre Olaru a dat declaratii la Parchetul General despre "Dovada KGB"
-- "M-au contactat telefonic o serie de personalitati, dar am refuzat sa vorbesc si am inchis telefonul" * Olaru este, in continuare, tinta amenintarilor cu moartea * Gen. Dan Voinea ne-a declarat ca nu este vorba, deocamdata, de un dosar penal, ci de cercetari premergatoare urmaririi penale
Plt. Petre Olaru s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, la orele 9.30 si a parasit institutia la orele 12. Pret de doua ore, acesta a dat o declaratie scrisa privitoare la desfasurarea evenimentelor din decembrie '89, cand a realizat perchezitia la casa de vara a regizorului Vitanidis, cat si la conjunctura in care a intrat fara sa vrea dupa ce a citit filele dintr-un plic gasit in acel imobil. Petre Olaru a fost foarte coerent si a povestit cu lux de amanunte, intocmai ca si la Comisia Senatoriala, modul in care a intrat in posesia plicului cu planul de rasturnare a Ceausestilor, cat de ingrozit a fost in momentul in care a parcurs primele file, cand, cum si unde i-a inmanat generalului Iulian Vlad plicul cu sigiliul Ambasadei Sovietice si calvarul la care a fost supus din acel moment si pana astazi. Dupa semnarea declaratiei, plutonierul Olaru a plecat din Parchet cu o masina a Comisiei de Aparare din Senat. Inainte insa, ne-a declarat in exclusivitate: "Sunt foarte emotionat, de fapt am si avut probleme si am fost internat din cauza unei caderi de tensiune, dar am deplina incredere in domnul general Dan Voinea. Nu mai am incredere in multa lume si singurii pe care mizez ca sprijin moral sunt atat procurorul general Voinea cat si inspectorul sef de la Politia Dambovita, col. Atanasiu si un subaltern al acestuia, col. Floricel, care stiu prin ce-am trecut eu in ultimii ani. De fapt, si pana astazi, cand am venit la Parchet - nici nu mai stiu daca e bine sa spun ceva - am primit telefoane de amenintare si am fost avertizat sa nu ma prezint in fata procurorului. Vecinii mi-au spus ca atunci cand nu am fost acasa, prin fata domiciliului meu s-au perindat o serie de masini luxoase si anumite persoane dubioase care au si intrebat unde sunt. Ce sa va mai spun? M-au contactat telefonic si o serie de personalitati foarte importante, dar nu are sens sa le fac publice pentru ca nici n-am vrut sa le raspund ceva. Am inchis telefonul. De la publicarea dezvaluirilor despre plicul din casa lui Vitanidis va rog sa ma credeti ca nu mai am somn. In ce priveste acuzatia pe care mi-a adus-o pe postul de televiziune regizorul Sergiu Nicolaescu, si anume ca eu as fi nebun, va veni timpul - pentru ca sunt convins ca gen. Voinea va merge pana la capat - demonstratiei inverse. Atunci se va vedea daca discernamantul meu este integru si vreau ca oamenii sa fie convinsi ca cele declarate de mine pana acum nu sunt simple fantezii. As putea sa fiu mai dur, dar nu ma caracterizeaza vulgaritatea si nici nu vreau sa jignesc pe cineva".
Cat priveste cazul "Dovada KGB", gen. Dan Voinea ne-a oferit o scurta declaratie, fara a face, insa, vreo referire la cele asternute ieri pe hartie de catre plt. Petre Olaru. "De fapt, nu se poate vorbi inca de existenta unui dosar penal. Este vorba de faptul ca Sectia Parchetelor Militare s-a sesizat in legatura cu cele publicate in ZIUA pentru ca am considerat ca aceste dezvaluiri sunt foarte importante si daca se vor socoti reale, ne vor fi de un real folos si in alte dosare privitoare la Revolutia din decembrie '89, dosare in care se lucreaza si acum. Ca atare, trebuie sa fie bine inteles ca, deocamdata, nu este vorba decat de niste cercetari premergatoare urmaririi penale!" Ieri, gen. Voinea a luat legatura cu gen. Ardeleanu de la Ministerul de Interne, pentru a solicita concluziile verificarilor efectuate de MI in cazul Olaru. Totodata, gen. Teodor Zaharia, retrogradat la "Evidenta populatiei", va trebui sa puna la dispozitia procurorilor casetele cu inregistrarile sedintelor de hipnoza la care Olaru a fost supus de un misterios profesor, Floroiu.
Adina ANGHELESCU 
A r h i v a
  KFOR se va ocupa si de capturarea criminalilor de razboi    
  Taranistii il vor pe Dudu Ionescu ministru de stat    
  Pana si Ceausescu a cazut victima "justitiei" comuniste    
  Astazi se va definitiva componenta completului care va rejudeca dosarul "Pacepa"    
 Top afisari / comentarii 
 Pana si Ceausescu a cazut victima "justitiei" comuniste (883 afisari)
 Adeventistii din Botosani vor sa plateasca amanarea examenului (174 afisari)
 Alexandru Raducan a fost incarcerat (59 afisari)
 Plutonierul Petre Olaru a dat declaratii la Parchetul General despre "Dovada KGB" (55 afisari)
 Taranistii il vor pe Dudu Ionescu ministru de stat (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01346 sec.