Ziua Logo
  Nr. 1502 de vineri, 4 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Executivul a satisfacut in sedinta de ieri toate cererile brasovenilor "Tractorul" a primit un imprumut de 50 de miliarde de lei Protestatarii au anuntat ca nu pleaca pana cand nu se aproba toate protocoalele
Guvernul porneste reactia in lant Prefectii sunt sfatuiti de Guvern sa foloseasca Jandarmeria si Politia Ciocnire violenta la Iasi, intre manifestanti si fortele de ordine Berceanu acuza Guvernul de slabiciune Presedintele considera ca s-au creat premisele detensionarii sociale 15.000 de muncitori au protestat si ieri in fata Prefecturii Brasov Peste 10.000 de muncitori de la Roman si Tractorul s-au adunat la pranz in fata Prefecturii Liderii de sindicat au fost nemultumiti de modul in care a fost redactat comunicatul premierului Remes declara ca "Tractorul" a primit credit guvernamental pentru ca are comenzi ferme Sindicalistii de la NAVROM sunt intaratati 400 de salariati de la MENAROM Galati au fost trimisi in concediu fara plata Angajatii Gama SA din Galati au primit doar promisiuni Ministerul Industriilor acuza FPS pentru incidentele de la Brasov Taranistii il vor pe Dudu Ionescu ministru de stat
-- Cabinetul Vasile da apa la moara miscarilor sociale din toata tara
Creditul este garantat 100% de FPS, contractat pe cinci ani, cu un an de gratie
Adriana Saftoiu, purtator de cuvant al Guvernului, a anuntat ieri ca Executivul a acceptat in unanimitate cele patru protocoale incheiate miercuri la Brasov de comisia guvernamentala cu reprezentantii sindicatelor si ai administratiei de la societatea ROMAN SA, TRACTORUL SA, RULMENTUL SA si IAR Ghimbav.
Printr-o Ordonanta de Urgenta, Executivul a decis prima masura de sustinere a productiei de la "Tractorul". Astfel, Fondul Proprietatii de Stat va garanta 100% un credit in valoare de 50 miliarde lei pe care "Tractorul" il va contracta de la o banca comerciala.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Adriana Saftoiu, a declarat ieri, la Palatul Victoria, ca acest credit va fi contractat pe cinci ani, cu o perioada de gratie de un an, urmand a fi rambursat conform contractului pe care uzina brasoveana il va incheia cu banca comerciala creditoare. Pe toata perioada creditului, FPS va constitui un depozit bancar la banca comerciala. "Acest depozit va fi constituit din sumele incasate in 1999 ca urmare a privatizarii societatilor comerciale prin diminuarea sumelor datorate la bugetul de stat", a mai spus Adriana Saftoiu. Purtatorul de cuvant al Guvernului a tinut sa precizeze ca acest credit va fi destinat exclusiv relansarii productiei societatii "Tractorul".
In privinta unui credit de 100 miliarde de lei solicitat de ROMAN SA, acesta a fost aprobat printr-o hotarare de guvern adoptata cu o luna si jumatate in urma, dar nu a fost inca virat din cauza unor disfunctionalitati. Saftoiu este de parere ca in curand se va rezolva si problema acestui credit.
"Avand in vedere posibila aparitie a unor situatii de incalcare flagranta a legilor in judet", se vor lua masuri pentru asigurarea si respectarea ordinii publice, se arata intr-o nota adresata prefectilor din toata tara de catre Departamentul de Administratie Publica Locala din cadrul Guvernului, transmite AM Press. In continuare se mentioneaza faptul ca, pentru prevenirea infractiunilor si apararea drepturilor cetatenilor, prefectii sunt abilitati sa foloseasca organele legal constituite. "In acest context, va solicitam sa aprobati imediat interventia Politiei si Jandarmeriei pe teritoriul judetului dumneavoastra, atunci cand autoritatile mentionate solicita acest lucru, in vederea restabilirii, in orice moment, a ordinii publice si a legalitatii", se mai precizeaza in nota adresata prefectilor.
Salariatii de la Tepro SA nu vor privatizare
In timpul luptelor s-au inregistrat doi raniti: o femeie din randul protestatarilor si un jandarm
Actiunea de protest a salariatilor de la Tepro SA, inceputa in cursul zilei de miercuri, a continuat ieri la Iasi cu escaladarea violentelor. Circa 1800 de muncitori au pornit in mars la ora 10.30 de la sediul unitatii, pana in Piata Palatului, unde li s-a aprobat desfasurarea unui miting. Prefectura era pazita de forte separate de jandarmi si de politie. Au aparut scuturile, iar militarii erau dotati cu masti de gaze. Spre deosebire de miercuri, protestatarilor nu li s-a permis accesul pe esplanada din fata Palatului Administrativ.
Dupa zece minute de huiduieli si scandari, manifestantii au atacat fortele de ordine din fata Prefecturii. Desi jandarmii erau asezati pe trei randuri, primul cordon de aparare a fost rupt de furia protestatarilor. Fortele de ordine au ripostat puternic, apeland la scuturi si bastoane, reusind sa respinga atacul. O femeie a fost calcata in picioare si dusa de urgenta la spital. Metalurgistii au scos pietre din caldaram si, cu bucati de pamant, au spart geamurile cladirii asediate.
In jurul orei 13.00, o parte dintre manifestanti a atacat o intrare laterala. In intampinarea lor, au fost scoase fortele de ordine din interiorul cladirii, care au facut cu greu fata asaltului. Geamurile de la intrare au fost toate sparte. Dupa cinci minute atacul a fost respins. In timpul confruntarii, un ofiter de jandarmi a suferit o fractura la piciorul drept. Metalurgistii au recurs apoi la un "truc": au parasit intrarea si s-au deplasat in spatele cladirii, incercand sa intre in garajul Prefecturii. Dar, la vederea unei masini blindate, aflata in pozitie de lupta, protestatarii au renuntat si au atacat si cea de a treia intrare, a Consiliului Judetean, "multumindu-se" doar sa sparga geamurile.
Protestul violent al muncitorilor de la Tepro SA se datoreaza situatiei dificile in care se afla societatea, dupa ce ea a fost privatizata, la sfarsitul anului trecut, prin achizitionarea a 50,997% din actiuni, de catre firma ceha Zelezarny Veseli AS. Salariatii declara ca fabrica, una dintre cele rentabile ale municipiului, se afla in pragul falimentului, patronul ceh preluand, de fapt, doar piata de desfacere a firmei iesene. Miercuri, pentru a fi calmati, sindicalistii au fost informati ca primul ministru Radu Vasile a delegat un consilier pentru a analiza situatia de la Tepro.
Ieri, in fata presiunii populare, subprefectul de Iasi, Spiridon Cretu, a incercat sa il contacteze pe Radu Vasile, care se afla insa in sedinta de Guvern. Ca urmare, Cretu a insistat la Cabinetul premierului pentru delegarea unei persoane care sa vina de urgenta la Iasi, in scopul detensionarii situatiei ce risca sa scape in orice moment de sub control. La ora 14.00, Prefectura se afla inca sub asediu. Situatia tensionata s-a stins peste o jumatate de ora, cand delegatia liderilor sindicali - aflati pe tot parcursul incidentelor, in cabinetul subprefectului, pentru convorbiri si negocieri - a coborat in mijlocul multimii si a anuntat ca manifestatia se va relua astazi. Multimea s-a dispersat, in timp ce delegatia s-a intors in biroul subprefectului, in asteptarea deciziei premierului Radu Vasile, privind trimiterea la Iasi a unui emisar special, spre a detensiona conflictul.
La sfarsitul sedintei de Guvern, ministrul Industriei si Comertului, Radu Berceanu, a declarat ca "s-a creat un precedent periculos, acordandu-se facilitati unor societati care inregistreaza pierderi, cum este cazul TRACTORULUI". "Noi ar trebui sa acordam facilitati unor societati comerciale nu dupa criteriul "care reuseste sa scoata mai multi oameni in strada", ci dupa criteriul economic, strict legat de posibilitatea lor de a functiona. Cu alte cuvinte, sa se faca o suspendare a arieratelor, datoriilor si a majorarilor de intarziere si imediat ce societatea comerciala nu respecta criteriul economic sa-i revina datoriile", a declarat Berceanu. El este de parere ca dupa 1-2 ani fiscali, datoriile societatii careia i se acorda facilitati si care demonstreaza ca este viabila din punct de vedere economic, sa treaca la datoria publica. "Noi nu am creat un mecanism care sa nu fie subiectiv, legat de iesirile in strada, "care sunt mai multi, care striga mai tare, care au oua sau rulmenti mai bine pregatiti"", a spus ministrul de resort. Radu Berceanu a propus Guvernului o lista de societati carora, in functie de rezultatele anului fiscal 1998, sa le fie reesalonate datoriile catre stat. Referindu-se la "Tractorul", ministrul Industriei a opinat ca "aceasta este o intreprindere ce are sanse", chiar daca reprezentantii si factorii de decizie ai societatii brasovene nu s-au raliat politicii economice din ultimii ani. ""Tractorul" nu are la dispozitie banii necesari pentru a cumpara tot ceea ce trebuie pentru a-si incepe productia si aceasta nu este singura problema. Mai exista si problema restructurarii existand o suprastructura, managerii nu si-au facut datoria, pe partea de aprovizionare se gasesc tot felul de insecte economice", a spus Berceanu. "Eu nu stiu de ce sindicatele nu arunca cu pietre si in AGA si in Consiliile de Administratie si tot timpul se adreseaza Guvernului?", s-a intrebat ministrul Industriei si Comertului.
Presedintele Romaniei apreciaza faptul ca, prin intelegerea Guvern-Sindicate de la Brasov si prin masurile concrete stabilite de Executiv in sedinta din 3 iunie 1999, s-au creat premisele unei detensionari sociale la care s-a ajuns prin masuri rapide si punctuale, se arata intr-un comunicat al Presedintiei, primit ieri, la redactie. In acelasi timp, presedintele Romaniei considera ca aceasta detensionare sociala trebuie folosita pentru a se identifica solutii de fond si o strategie clara fata de viitorul acestei zone industriale, care are atat traditie, cat si perspective reale de dezvoltare.
Ei au scandat "Murim, luptam, Brasovu-l aparam" si "15.000 de specialisti dau mancare la pisici"
Ieri dimineata, in fata Prefecturii Brasov erau doar cativa oameni de ordine si cateva ingrijitoare care indepartau gunoaiele, pietrele, resturile de oua si pungi cu care sindicalistii aruncasera in jandarmi si in ferestrele institutiei. Jandarmii au strans gramezi intregi de pietre de caldaram si bolovani din fata usii principale si din biroul prefectului. Prefectul Ioan Opris ne-a declarat ca discutiile dintre echipa guvernamentala, reprezentantii Prefecturii si directorii societatilor s-au prelungit mult dupa semnarea protocoalelor, ele durand pana in jurul orelor 4.00 si avand ca unic subiect evaluarea documentelor semnate in seara precedenta. Prefectul spune ca marsurile de protest din ultimele zile, blocarea DN 1 si violentele din fata Prefecturii nu vor fi trecute cu vederea cu usurinta.
Cateva mii de muncitori de la uzinele brasovene Tractorul si Roman au plecat ieri, in jurul orelor 12.00, spre sediul Prefecturii, spunand ca nu au incredere in protocolul incheiat, miercuri, cu delegatia guvernamentala. Muncitorii de la IAR, care s-au aflat, ieri, timp de doua ore, in greva de avertisment, erau si ei adunati in curtea fabricii, asteptand semnalul de plecare spre Prefectura. Delegatia guvernamentala, care s-a deplasat la Brasov pentru detensionarea conflictului, a incheiat acorduri cu sindicalistii si conducerea celor doua unitati economice, prin care sunt promise credite pentru plata furnizorilor sau pentru relansarea exporturilor, precum si inlesniri la plata obligatiilor bugetare si anularea unor penalitati de intarziere. In jurul orelor 12.50, coloanele formate din 3000 de sindicalisti de la Tractorul UTB au ajuns in fata Prefecturii, imediat dupa ei aparand si aproximativ 7000 de muncitori de la Roman SA. Totodata, cateva sute de sindicalisti din cadrul IAR s-au alaturat celor deja prezenti in fata Prefecturii. Muncitorii, deosebit de incitati, s-au multumit totusi cu violentele verbale si cu lozincile, scandand continuu "Roman-Tractorul-rupe protocolul", "Ordonanta", "Jos PD-ul" si chiar "Muncim, luptam, pe Cozma aparam". Prefectul Opris ne-a declarat ca a vorbit la telefon, de dimineata, cu ministrul Finantelor, Decebal Traian Remes, inainte de inceperea sedintei de Guvern, si a precizat ca va comunica cu manifestantii numai dupa ce va avea rezultate concrete de la Bucuresti.
Pentru ca timp de o ora nimeni din cladirea Prefecturii nu le-a vorbit, protestatarii s-au infuriat, in fata institutiei fiind mobilizati de urgenta 150 de politisti, 250 de jandarmi, 50 de scutieri, 50 de pompieri. Prefectul a dispus luarea unor noi masuri de siguranta la parterul cladirii, unele usi fiind blocate cu dulapuri metalice si personalul evacuat. In jurul orelor 15.00, cei aproximativ 15.000 de muncitori din uzinele Roman, Tractorul, IAR si Rulmentul, au anuntat ca nu vor parasi piata decat dupa ce vor primi de la premierul Radu Vasile o scrisoare care sa ateste faptul ca toate prevederile continute in acordurile incheiate, miercuri, intre delegatia guvernamentala si sindicalisti au fost acceptate de Executiv. Muncitorii care nu incercasera sa forteze intrarile in cladirea Prefecturii continuau sa scandeze "Murim, luptam, Brasovu-l aparam" si "15.000 de specialisti dau mancare la pisici".
Dupa primirea comunicatului din partea premierului Radu Vasile, liderii protestatarilor s-au aratat nemultumiti, au spus ca acest act, ca orice alt document semnat de premier, nu le trezeste increderea si au luat legatura cu primul ministru cerandu-i ca, in primul paragraf, expresia "Executivul a luat act si si-a insusit protocoalele" sa fie inlocuita cu "a luat act, a aprobat si si-a insusit in totalitate cele patru protocoale". Premierul le-a promis liderilor ca va face aceasta modificare in cel mult zece minute. Intre timp, numarul sindicalistilor din fata Prefecturii s-a mai micsorat, ajungand la circa 9000 de protestatari. Sindicalistii s-au aratat nemultumiti si de cea de-a doua varianta a comunicatului si au cerut inca o reformulare despre care, dupa doua ore de asteptare, se spunea ca nu va mai sosi. In jurul orelor 17.30, in fata Prefecturii Brasov mai ramasesera aproximativ 30 de protestanti.
In jurul orelor 17.30, liderii protestatarilor continuau sa astepte, in biroul prefectului Ioan Opris, cea de-a treia scrisoare a lui Radu Vasile, cu formularea solicitata de demonstranti. Unul dintre liderii de la Tractorul UTB a precizat ca, daca aceasta nu va veni, astazi, sindicalistii vor iesi din nou in strada. Dupa apoape doua ore de asteptare, liderii de la Roman SA au anuntat ca noua varianta a scrisorii nu se mai trimite. Marius Stinghe, liderul SLI din Roman SA, a declarat ca "purtatorul de cuvant al Guvernului ne-a transmis ca, din punct de vedere juridic, expresia ceruta - a aprobat, in loc de a luat act si si-a insusit - nu exista ca formulare". Drept urmare, liderii sindicali au decis sa discute in aceasta dimineata cu muncitorii si "oamenii vor decide daca mai ies sau nu in strada". Liderii de la Tractorul UTB si Rulmentul SA au precizat ca sunt multumiti de ambele variante ale comunicatului dar ca vor face asa cum decid sindicalistii.
Ministrul Finantelor, Traian Decebal Remes, a declarat, joi, la conferinta de presa a PNL, ca "in deplasarea sa la Brasov, nu a facut nimic impotriva vointei sale". El a povestit ca a fost invitat la intreprinderile Roman si Tractorul si ca s-a dus neinsotit de politie. El a precizat ca un lucru de apreciat a fost ca "niciodata, de cand au inceput protestele, nu s-a cerut marirea salariilor, ci un sprijin din partea Guvernului pentru gasirea unui segment de piata. "Pentru cele doua societati sunt sute de furnizori, care ar ramane fara obiectul muncii, iar o multime de oameni ar ramane fara locuri de munca", a spus Remes. Ministrul Finantelor a precizat ca s-a acceptat un credit guvernamental de 50 miliarde de lei pentru Tractorul, dat fiind ca intreprinderea are deja comenzi ferme de fabricare a 7.000 de tractoare. In plus, Remes a precizat ca "Guvernul are baza legala pentru a oferi inlesniri la plata datoriilor unor societati comerciale fata de bugetul de stat si ca nu este nevoie de o lege prin care sa se stipuleze acest lucru". El a afirmat ca este "o mare greseala" dezbaterea unei legi pe aceasta tema in Senat fara a se cere o pozitie oficiala din partea Guvernului. "Ma voi pronunta asupra initiativei presedintelui Comisiei economice a Senatului, Viorel Catarama, atunci cand mi se va cere oficial acest lucru". Ministrul Finantelor a mai spus ca a avut o discutie personala cu Catarama asupra acestui subiect, inainte ca acesta sa demisioneze din PNL, dar refuza sa se pronunte asupra legii prin intermediul presei. "Viorel Catarama trebuie sa respecte procedura oficiala in legatura cu aceasta lege si sa nu uite ca inca este consultant al ministrului de Finante, deoarece nimeni nu i-a retras aceasta calitate pana acum" a declarat Remes.
Ieri dimineata, la ora 8.00, aproximativ 500 de salariati de la NAVROM s-au adunat in fata cladirii Administratiei. Desi la prima ora oamenii erau foarte revoltati ca nu se preconiza rezolvarea nici uneia dintre problemele puse in discutie, in jurul pranzului multimea incepuse sa se risipeasca. Directorul economic Viorica Mircea a fost singura care a promis ca se vor da salariile marti. La presiunea navigatorilor, directoarea a fost nevoita sa le explice ca vor mai avea de rabdat cateva zile. Oamenii au protestat, motivand ca au asteptat destul.
O alta nemultumire a angajatilor de la Uzina de Reparatii, ca si a membrilor SLN a fost lipsa senatorului Viorel Stefan de la discutii. El este nu numai actionar la NAVROM, dar si presedinte al Consiliului de Administratie. Toata multimea adunata in fata Palatului Navigatiei a condamnat dezinteresul manifestat de Viorel Stefan fata de revendicarile lor sociale. Discutiile care s-au purtat la Prefectura cu membrii de sindicat nu s-au finalizat decat cu promisiunile prefectului Victor Paul Dobre, care va incerca sa clarifice problema disponibilizarilor. Astazi, tot de la ora 8.00, oamenii se vor aduna in acelasi loc pentru a convinge conducerea ca rabdarea lor a ajuns la limita si ca trebuie luate masuri urgente. Din surse care doresc sa-si pastreze anonimatul, am aflat ca este posibil ca intreg personalul sa fie trimis in concediu fara plata, iar din personalul TESA sa fie oprite doar 10 persoane, care sa lucreze la actele de contabilitate.
Societatea Menarom SA, cu capital majoritar olandez, al carei obiect de activitate este productia de piese de schimb, subansamble si aparatura electrica, se afla intr-o situatie incerta. In 1990, Menarom avea 5.097 angajati. Acum, numarul celor care mai lucreaza este de 1.874. Incepand de pe 2 iunie, 400 de angajati au intrat in concediu fara plata pe o perioada de doua saptamani. Nemultumirile angajatilor sunt alimentate si de faptul ca la sedinta AGA din 24 mai actionarul majoritar, reprezentat de M. Daijke, care detine 57,73% din actiunile societatii, nu a prezentat un plan de investitie si nu a specificat numarul de angajati ce vor fi disponibilizati. Miercuri, 2 iunie, sindicalistii au fost sfatuiti sa aiba rabdare pana ce Guvernul va aproba ordonanta potrivit careia salariatii disponibilizati de societatile privatizate pot beneicia de plati compensatorii.
Astazi se vor purta discutii in cadrul Prefecturii Galati, la care va participa o comisie alcatuita din subprefectul Valentin Munteanu; liderul CNSRL filiala Galati, Gabriel Mitu; liderul de sindicat de la Gama SA, Andrei Soimu; directorul FPS Galati, Horia Axinte; directorul Directiei Judetene de Munca si Protectie Sociala, Marcela Sighinas, actualul patron, Ninel Ciochina si fostul director al societatii, Ion Grosu.
Nicolae Staiculescu, secretar de stat in Ministerul Industriilor si Comertului, a declarat ieri, in conferinta de presa a PD, ca situatia conflictuala de la Brasov se datoreaza "proastei administrari a FPS-ului". In opinia sa, acest organism nu-si apara decat interesele proprii si ideea ca s-ar autodizolva privatizand tot ce are in proprietate e "ca si cum i-ai cere lui Dracu' sa construiasca biserici". El a aratat ca ministerul pe care-l reprezinta si-a facut datoria si a depus la FPS strategii economice de restructurare pentru intreprinderile cu probleme, dar ele au ramas neatinse de doi ani. "Daca ne incapatanam sa credem ca numai privatizarea este solutia, vom pierde si mai mult decat pana acum", a spus Staiculescu.
In opinia sa, intreprinderile cu probleme, cum ar fi Roman sau Tractorul Brasov, nu trebuie neaparat vandute, ci aduse intr-o stare de echilibru economic si apoi de performanta. Secretarul de stat a explicat ca ambele intreprinderi din Brasov au comenzi pentru export, au si piata interna potentiala de deschidere, dar problema lor este ca au acumulat prea multe datorii. "Este nevoie de o anulare a penalitatilor si de o reesalonare a datoriilor si, in acest fel, societatile comerciale vor putea relansa productia", a precizat Staiculescu. El a mai afirmat ca si bancile ar trebui sa dea "o mana de ajutor", in sensul ca ar fi bine sa accepte acordarea de credite chiar pe baza autovehiculului cumparat. Alaturi de o subventionare a dobanzilor de 70%, vanzarea tractoarelor ar putea fi chiar atractiva.
Staiculescu a mai declarat ca exista si alte solutii pentru redresarea intreprinderii Roman: diversificarea gamei camioanelor de mic tiraj, cresterea productiei de camioane pentru Armata si intensificarea productiei de piese de schimb. In ceea ce priveste Tractorul Brasov, Staiculescu a declarat ca nu are datorii mari la stat, dar a contractat prea multe la furnizori. Bineinteles, o solutionare partiala a situatiei de la Tractorul o reprezinta ordonanta de Guvern de ieri, privind acordarea unui credit de 50 de miliarde de lei, garantat de FPS, bani ce vor fi returnati dintr-o activitate profitabila.
In incheierea conferintei de presa, secretarul de stat a precizat ca manifestarile muncitorilor din Brasov nu fac decat sa alunge eventualii intreprinzatori. "La negocierile de miercuri, mai cadea cate o piatra pe masa, iar noi trebuia sa ne mutam", s-a plans Staiculescu, vizibil deranjat.
Ministrul de Interne, Dudu Ionescu, a prezentat ieri conducerii PNTCD toate informatiile privind posibile implicari si instigari la miscarile sindicale de protest din tara. Sursele noastre ne-au spus ca exista, se pare, grupuri de interese reprezentate de unii oameni de afaceri, implicati si in viata politica, ce au legaturi cu miscarile de protest. Presedintele PNTCD, Ion Diaconescu, a aratat ca "este posibil sa existe implicatii si exista oameni care incita". Conducerea PNTCD a decis sa solicite premierului Radu Vasile sa accepte numirea unui ministru de stat din randul taranistilor, respectiv pe Dudu Ionescu. Intentia fruntasilor taranisti este, ne-au declarat surse din conducerea PNTCD, pe de o parte, de a-i oferi un real sprijin lui Radu Vasile in Guvern, iar pe de alta parte de a i se conferi o mai puternica sustinere, mai ales in contextul atator miscari sindicale. De asemenea, taranistii vor sa beneficieze - in privinta ministrilor - de aceleasi forte ca partenerii de guvernare.
(M. BATCA) Ovidiu BUNEA Floriana JUCAN Maria PETRASCU Bogdana PAUN Mihaela BARLIGA Daniel MIHALASCU (D.M.) Isabella DRAGHICI Anca HRIBAN 
A r h i v a
  KFOR se va ocupa si de capturarea criminalilor de razboi    
  Plutonierul Petre Olaru a dat declaratii la Parchetul General despre "Dovada KGB"    
  Pana si Ceausescu a cazut victima "justitiei" comuniste    
  Astazi se va definitiva componenta completului care va rejudeca dosarul "Pacepa"    
 Top afisari / comentarii 
 Pana si Ceausescu a cazut victima "justitiei" comuniste (883 afisari)
 Adeventistii din Botosani vor sa plateasca amanarea examenului (174 afisari)
 Alexandru Raducan a fost incarcerat (59 afisari)
 Plutonierul Petre Olaru a dat declaratii la Parchetul General despre "Dovada KGB" (55 afisari)
 Taranistii il vor pe Dudu Ionescu ministru de stat (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02279 sec.