Ziua Logo
  Nr. 1501 de joi, 3 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Legea Educatiei Fizice si Sportului isi urmeaza cursul firesc Toti vinovatii de la Piatra Arsa vor suporta consecinte administrative! Nota de imputare pentru Maria Raducanescu de 39 de milioane lei
Crin Antonescu face un apel public catre MEN
-- Conducerea MTS e in asteptarea raportului Curtii de Conturi referitor la cazul Piatra Arsa * Deocamdata, un proces verbal nu poate fi luat drept concluzie definitiva * Demiterea Mariei Raducanescu din functia de director DMTS nu are nici o conotatie politica
Ieri dimineata, la etajul I al elegantului Hotel "Sport", din cadrul CSNB "Lia Manoliu", ministrul TS Crin Antonescu, secretarul de stat Ioan Dobrescu si secretarul general Alexe Gavrila, au sustinut o conferinta de presa. Un loc aparte pe ordinea de zi l-a ocupat informarea cu privire la stadiul in care se afla Legea Educatiei Fizice si Sportului si definirea cu exactitate a locului si atributiilor nou infiintatei Federatii a Sportului Scolar si Universitar. "Adresez un apel public conducerii Ministerului Educatiei Nationale care trebuie sa-si pastreze asumarea raspunderii initiate de ministrul Marga. Dorim in acest sens o atentie marita in ceea ce priveste activitatea din Cluburile Sportive Scolare. Aflate, in mare parte, in situatii dramatice. Daca este sa dam numai exemplul clubului din Focsani. Ne paste primejdia colapsului la acest nivel, cu implicatii incalculabile pentru sportul romanesc", a precizat Crin Antonescu. Oricum, cel putin la nivelul Comisiei de Invatamant, Tineret, Stiinta si Sport, lucrarile isi desfasoara un traiect normal, lipsit de disensiuni intre proiectul guvernamental si cel initiat de 11 deputati. Discutiile s-au succedat cu regularitate, cel putin o data pe saptamana, astfel incat, se preconizeaza ca la inceputul lunii septembrie legea sa intre in plenul Camerei Deputatilor.
In ultimele trei luni, staff-ul MTS si-a continuat vizitele in teritoriu, urmand strategia de descongestionare a efortului financiar facut in planul investitiilor la bazele sportive. S-a pornit, astfel, de la ideea ca Primariile si Consiliile Locale dispun de un buget mult mai mare decat cel al MTS, extrem de importante fiind si relatiile dintre factorii de autoritate locala si cluburile sportive. MTS a trecut, asadar, la conjugarea patrimoniului, un exemplu elocvent fiind stadioanele din Craiova si Cluj.
Celebrul caz Piatra Arsa a revenit in atentie, dupa "procesul verbal" intocmit directorului Mihai Casandrescu de reprezentantii Curtii de Conturi Prahova. "Nici pana azi nu am primit un raport oficial. Din pacate, pozitia noastra nu poate fi exprimata fata de documentul pe care l-am parcurs si eu, saptamana trecuta. Oricum, din acest act ni s-au confirmat nemultumirile legate de raportul intocmit de fosta sefa a controlului financiar propriu, Florica Cvasnievschi. Daca cifrele sunt veridice, ne aflam in fata unei chestiuni alarmante. Ce s-ar intampla daca mai multe ministere - unde se aloca sume impresionabile de bani in comparatie cu MTS - ar solicita astfel de controale la investitiile din ultimii patru, cinci ani? Va asigur ca, dupa ce vom primi raportul oficial, toti vinovatii vor suporta consecinte administrative", a adaugat Antonescu.
Ajungand la schimbarile intervenite in cadrul subunitatilor MTS, s-au reiterat cazurile directorului DMTS, Maria Raducanescu, si cel al presedintelui de la "Armatura" Zalau, Ioan Tulai. Crin Antonescu: "In ceea ce o priveste pe Maria Raducanescu, solutia adoptata de MTS, de demitere, nu a avut la baza nici un fel de considerent politic. Pur si simplu a fost o incalcare a regulamentului, sanctionata de noi. Acum doua zile s-a emis si o nota de imputare personala, de 39 de milioane de lei." Nici la Zalau nu s-a luat o decizie in pripa: "Ioan Tulai era presedinte numai dupa ora 16. Dimineata avea o alta ocupatie!"
Situatia activitatii din cadrul federatiilor sportive, prezentata de secretarul de stat, Ioan Dobrescu, este considerata normala: "MTS a intervenit numai in momente de criza, iar rezultatele ne-au intarit convingerea ca deciziile au fost de bun augur. Asta numai daca ne referim la FR Handbal, FR Judo sau FR Lupte. La FR Box, fostului secretar Paul Novac i-am aprobat transferul la FR Scrima si va urma un interimat asigurat de Nicoale Serbanescu. Ma nelinisteste, insa, situatia de la Deva. Printr-un ordin al MEN, s-a infiintat Centrul International de Gimnastica. Cred ca ministrul Marga s-a grabit, pentru ca nici noi, nici FR Gimnastica, nu am fost consultati. Acolo exista un centru olimpic, care se ocupa in exclusivitate de pregatirea lotului feminin. Nu ne permitem sa facem experimente pedagogice in anul preolimpic!"
Cum ministrul Crin Antonescu a punctat faptul ca MTS este la zi cu premierile sportivilor si tehnicienilor cu rezultate, ne-am interesat de modul in care a fost onorata recompensarea angajatilor FR Atletism, dupa Mondialele indoor de la Maebashi. Din pacate, aceasta a cazut intre doua Hotarari de Guvern si nici pana azi, cand sezonul de sala s-a terminat de mult, platile nu au fost facute. Ioan Dobrescu: "Este intr-adevar un litigiu. Listele se afla la reprezentantul Curtii de Conturi din MTS, Mihai Arama. Cazul se va rezolva urgent cum se vor gasi conditiile de legalitate!"
Cristina VLADU Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Outsiderii umilesc vedetele    
  Din nou penibili    
  Semnele de intrebare persista    
  Inca o obligatie bifata    
  Cu gandul la UEFA    
  Otelul fara Simionas    
  "Cainii latra" caravana merge inainte fara probleme    
  Romanii iau cu asalt Mondialele de gimnastica aerobica    
  Vin ungurii!    
  Universitatea Craiova si-a achitat toate restantele fata de jucatori    
  Lacatus a primit drept de joc    
  Ghita Muresan si "My Giant" la Bucuresti    
  "Legione Granata" vrea sa boicoteze meciul cu Ungaria!    
  AMF Bucuresti se pregateste de alegeri    
  Camelia Potec s-a "aurit" la Sheffield    
 Top afisari / comentarii 
 Fostul capitan SRI Alexa a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare (51 afisari)
 Fuziune bahica:Efes Pilsener & Stella Artois (37 afisari)
 Mostenirea lui Ceausescu (28 afisari)
 Incepe ancheta "Dovada KGB"! (17 afisari)
 Moscova a transformat justitia Regatului Romaniei intr-un sistem de represiune de tip feudal (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02496 sec.