Ziua Logo
  Nr. 1501 de joi, 3 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
90% din subsolurile blocurilor din Slatina sunt inundate WTC gazduieste Targul Imobiliar "IMOB'99" Un turn din Suceava se inclina cu un centimetru pe an Primarul Constantei i-a facut pe taximetristi "ajutor de serif"
In urma unor verificari facute de angajatii ACETI (fostul RAGCL) Slatina, judetul Olt, s-a constatat ca aproximativ 90% din subsolurile blocurilor din Municipiu sunt inundate, fapt care duce la distrugerea treptata a fundatiilor. Directorul ACETI, Marin Postolache, spune ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza conductelor care nu au mai fost reparate de ani de zile, instalatiile fiind vechi de peste 20 de ani. Pana acum nu s-a primit nici o cerere pentru repararea defectiunilor pentru ca intre locatari si ACETI s-a incheiat un contract prin care s-a stabilit ca manopera lucrarilor va fi suportata de regie, iar costul materialelor de locuitori.
World Trade Center gazduieste in perioada 1-5 iunie a.c., cea de-a doua editie a Tagului Imobiliar "IMOB'99". In paralel, in zilele de 2 si 3 iunie, se organizeaza la sala New York a Centrului de Conferinte al WTC Bucuresti o conferinta dedicata targului unde sunt invitati reprezentanti ai Primariilor de sector, ai Ministrului de Finante, din sectorul bancar, companii de asigurari, reprezentanti ai orgaismelor guvernamentale de specialitate etc. Evenimentul, organizat de World Trade Center Bucuresti si Nova Invest, in colaborare cu Federatia Municipiilor din Romania, Primaria Capitalei, Cagead Intermed si Airport Shoping Park Otopeni, se va desfasura sub patronajul Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, in perioada 2-5 iunie a.c. Prin cele doua sectiuni - expozitie si conferinta - targul imobiliar IMOB'99 (Investitii, Marketing, Oferte, Brokerage) va incerca sa reflecte realitatea in sectorul imobiliar si ofera o platforma de discutii a problemelor acestui domeniu economic. La acest eveniment participa firme de prestigiu in domeniu: Bayandir Land Development, Bouygues Romania, Cacead Intermed, Capitel Holding, Conimpex Group etc.
Masuratorile efectuate de specialistii Muzeului National al Bucovinei au aratat ca turnul Bisericii Sf. Dumitru din Suceava se inclina cu un centimetru in fiecare an. Inclinarea turnului, construit la 1561, a devenit vizibila in 1992, cand devierea fata de verticala era de 12 cm, acum atingand aproape 18 cm. Demersurile pentru stoparea fenomenului de inclinare al turnului au esuat, iar specialistii afirma ca una din cauze poate fi traficul auto intens din zona. Valoarea lucrarilor necesare restaurarii sunt estimate la 150 milioane de lei.
La ultima conferinta de presa, primarul municipiului Constanta, Gheorghe Mihaesi, a anuntat ca i-a delegat pe toti soferii de taximetre din oras cu puteri extraordinare, insarcinandu-i sa supravegheze, sa depisteze si sa raporteze, prin statiile de radio-emisie, orice defectiune, neajuns sau incalcare a ordinii si legislatiei comunitare. Primarul a declarat ca spera ca prin aceasta initiativa sa acopere o sarcina importanta a Primariei, nerealizata din cauza deficientelor organizatorice si bugetare, controlul permanent si monitorizarea activa, transmiterea informatiilor si luarea deciziilor operative pentru corectarea si sanctionarea contraventiilor pe domeniul public.
(Diana MARIN) (Corina C. MOMOCEA) (Cristian DIMOFTE) (Dan MIHAESCU) 
A r h i v a
  OIalan condamna terorismul    
  Russel Johnston si Andrei Plesu au trecut in revista prestatia Romaniei la Consiliul Europei    
  Presedintele PDSR e vigilent    
  Lordul Russel Johnston a promis ca se va ocupa de cazul Ilascu    
  Opozitia s-a certat cu Babiuc    
  Comisia Juridica a Senatului va dezbate pentru a doua oara ridicarea imunitatii lui Vadim    
  Nelson Mandela preda stafeta    
  Senatorii solicita scaderea abonamentului la TVR    
  Alegerile prezidentiale au propulsat Slovacia mai aproape de UE    
  Moscova acuza inspectorii ONU de a fi depozitat substante toxice in birourile rusesti de la Bagdad    
  O comisie speciala va ancheta situatia Comtim    
  Executivul a trimis la Camera Legea Anticoruptie    
  Ticu Dumitrescu pledeaza pentru repatrierea osemintelor generalului Radescu    
  Comisiile mai intarzie Legea Ticu    
  Avem "sarme" moderne de comunicatii    
  Fuziune bahica:Efes Pilsener & Stella Artois    
  Examenul de capacitate a ajuns la testul de matematica    
  Primaria Botosani vrea sa treaca la executarea silita a senatorilor datornici    
 Top afisari / comentarii 
 Fostul capitan SRI Alexa a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare (51 afisari)
 Fuziune bahica:Efes Pilsener & Stella Artois (37 afisari)
 Mostenirea lui Ceausescu (28 afisari)
 Incepe ancheta "Dovada KGB"! (17 afisari)
 Moscova a transformat justitia Regatului Romaniei intr-un sistem de represiune de tip feudal (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00835 sec.