Ziua Logo
  Nr. 1490 de vineri, 21 mai 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
FIBA copiaza din ce in ce mai mult modelul american de joc
Revolutie in baschetul european!
-- Dupa JO 2000, jocul de baschet va suferi modificari majore de regulament * Secretarul general-adjunct al FRB, Radu Draganescu, a participat in Malta la un moment istoric pentru baschetul european * FIBA isi doreste un acord cu NBA pentru jucatorii din Statele Unite
La sfarsitul saptamanii trecute, in micuta localitate malteza St. Julian's, s-au desfasurat lucrarile celei de-a 44-a Conferinte Permanente a delegatiilor federatiilor nationale de baschet din Europa. Printre cei 92 de oficiali prezenti in Malta s-a aflat si secretarul general-adjunct al FRB, Radu Draganescu. La intoarcerea in tara, specialistul baschetului romanesc in relatii internationale ne-a dezvaluit, in exclusivitate, modificarile de ultima ora efectuate de FIBA, care vor revolutiona cu siguranta sportul in cinci.
Cea mai importanta mutare este schimbarea regulamentului de joc dupa Olimpiada din 2000. "Vom avea patru reprize a cate zece minute. Pauza de la mijloc va fi de 15 minute, iar cele dintre reprizele 1-2 si 3-4 vor fi de doua minute. In timpul reprizelor, dupa al patrulea fault de echipa, se vor executa cate doua aruncari libere. Fiecare echipa va beneficia de cate un time-out in primele trei reprize si de doua time-uri in ultima parte. Pentru a mari dinamismul jocului, atacul unei echipe a fost limitat la 24 de secunde. FIBA nu a renuntat la ideea cu trei arbitri in teren, precizand ca la JO si CM de dupa 2000 se va pune in aplicare acest model de arbitraj. Referitor la campionatele interne, FIBA a precizat ca arbitrajul in trei nu devine obligatoriu.", a declarat Radu Draganescu.
Dupa care ne-a punctat posibilul acord FIBA - NBA, o premiera favorabila echipelor europene: "Forul international si-a exprimat dorinta de a concretiza un acord cu David Stern pentru jucatorii europeni care evolueaza in NBA. Conform proiectului FIBA, jucatorii vor avea clauze contractuale de prezentare obligatorie la convocarile Nationalelor, in perioadele de pauza ale NBA, dar si atunci cand echipa la care evolueaza nu se califica in play-off. Nici asigurarile medicale nu au fost uitate, secretarul general Borislav Stankovic dorind sa obtina o diminuare substantiala a acestora." Daca ne gandim la Ghita Muresan, dar si la viitorul pivotilor Virgil Stanescu, Bogdan Popescu, Stefan Ciosici si Octav Morariu, aflati in colimatorul NBA, putem spune ca dupa 2000, Romania va avea o nationala de vis.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Pavel si Pescariu au primit diplome din partea Federatiei    
  Gabriel Trifu a ratat calificarea la Roland Garros    
  Lupta la varf intre Criville si Roberts    
  Ronaldo chemat la Ordin    
  Romania a zdruncinat din temelii Belarus    
  In contul Politehnicii Iasi nu mai exista nici macar un leu    
  Un gol al lui Jancker costa 5 milioane de dolari    
  "MITICA DRAGOMIR M-A DESFIINTAT!"    
  Serea a arbitrat FCM Bacau-Aerostar    
  Craiova are de primit 365.000 de dolari    
  CA al clubului resitean a hotarat suplimentarea primelor de joc pentru partida cu FC National    
  ADIO, INTERTOTO!    
  14 KILOGRAME DE ARGINT INTRA IN ISTORIE    
  Lacatus nu vrea sa fie santajat    
  "Jerry" Gane sta o etapa    
  Dennis - pericol public    
  Becali sau Ilie Dumitrescu il ajuta pe Prunea    
 Top afisari / comentarii 
 CSAT pregateste numiri pe functii de generali in SRI, SIE, SPP, MI si MApN (59 afisari)
 ZIUA va prezinta probele pentru admiterea in facultati (28 afisari)
 Dennis - pericol public (24 afisari)
 Un sofer al Giurgiu Nav plecat cu ajutoare spre marinarii sechestrati la Prahovo era sa fie linsat de sarbi (23 afisari)
 Un avocat aradean este cercetat pentru trafic de influenta (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00744 sec.