Ziua Logo
  Nr. 1490 de vineri, 21 mai 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
ZIUA va prezinta probele pentru admiterea in facultati
-- Colegii universitare
Universitatea din Bucuresti: Colegiul Universitar de Cartografie: specializarile Cartografie, Hidrologie, meteorologie si supravegherea calitatii mediului: Geografia Romaniei - scris; Geografie fizica generala - scris. Specializarea Geografia activitatilor turistice: Geografia Romaniei - scris; Geografie fizica generala sau Geografia umana si economica sau o limba straina (engleza, franceza) - scris. Colegiul Universitar de Administratie si Secretariat: specializarile Birotica, Biblioteconomie - Arhivistica: O singura proba (4 ore) din disciplinele Limba romana; Limba straina (engleza, franceza, germana sau rusa) - scris. Colegiul Universitar de Informatica: specializarea Tehnologie informatica: Algebra - scris; Elemente de analiza matematica - scris. Colegiul Universitar de Institutori din Focsani: specializarea Institutori-o limba straina: Etapa I, eliminatorie: Aptitudini pedagogice - oral; Etapa a II-a: Limba si literatura romana - scris; Limba straina (engleza sau franceza) - scris.
* Universitatea Babes-Bolyai din Cluj: Colegiul Universitar: specializarile Tehnologie informatica: Algebra, Elemente de analiza matematica sau Informatica (se aleg doua discipline) - pondere doua treimi in media finala; media de la bac - pondere o treime in media de admitere. Specializarile Cartografie si cadastru funciar, Geoinformatica si prospectare turistica, Geografia turismului (se scolarizeaza la Ghergheni si la Sighetul Marmatiei), Geografie economica si teritoriala (se scolarizeaza la Sighetul Marmatiei), Topografie, cartografie si cadastru funciar (se scolarizeaza la Gheorghieni si Zalau): test complex din cele doua materii cuprinse in bibliografia de concurs, specifice fiecarei specializari, cu o pondere de doua treimi in media de admitere - scris; media de la bac - o treime pondere in media de admitere. Specializarea Fizica mediului ambient (se scolarizeaza la Dej): media de la bac - 100% pondere in media de admitere. Specializarea Tehnici de laborator asistate pe calculator: Chimie cls. (IX-X) - pondere 50% in media finala (min. 5,00) - scris; media de la bac - pondere 50%; Specializarea Conducerea unitatilor comerciale si de turism, Contabilitate si gestiune financiara: Economie - pondere 40% - scris; Matematica - pondere 30% - scris; media de la bac - 30% pondere in media finala. Specializarea Managementul firmei (se scolarizeaza la Sf. Gheorghe si in limba maghiara): Algebra si Elemente de analiza matematica - pondere 60% in media finala (scris); media de la bac - 40% pondere in media finala. Specializarea Administratie publica locala (se scolarizeaza la Cluj Napoca si pentru rromi; la Satu Mare si pentru maghiari si germani; la Sf. Gheorghe si pentru maghiari): Test psihologic, de aptitudini, de cunostinte generale (scris) - pondere doua treimi in media finala; media de la bac - o treime pondere in media finala. Specializarea Administratie publica locala (se scolarizeaza la Bistrita): Economie - pondere 50% in media finala; certificat de competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationala. Specializarea Institutori - Limba engleza (se scolarizeaza si la Nasaud): Interviu: cunostinte de psihologie generala si pedagogie - pondere o treime in media finala; limba engleza - pondere o treime; media de la bac si media generala din liceu are o pondere de o treime in media de admitere.
* Universitatea de Vest din Timisoara: Colegiu universitar: specializarea Tehnologie informatica: Algebra - scris; Elemente de analiza matematica - scris; media de la bac - pondere o treime in media de admitere. Specializarea Birotica: Algebra - scris; Elemente de analiza matematica sau Limba romana sau Limba engleza - scris; media de la bac - pondere o treime in media finala. Specializarea Tehnica bancara (se scolarizeaza la Caransebes): O proba din disciplinele: Algebra, Elemente de analiza matematica, Economie - scris; media de la bac - 50% pondere in media finala. Specializarea Institutori - O limba straina (germana - se scolarizeaza la Caransebes, franceza - se scolarizeaza la Deva, engleza - se scolarizeaza la Deva si Arad: Etapa I, eliminatorie: Test de limba straina, Aptitudini psihopedagogice; Etapa a II-a: Limba romana - scris; Algebra sau Psihologie - scris; media de la bac - pondere o treime in media finala. Specializarea Institutori - Desen (se solarizeaza la Lugoj): Etapa I, eliminatorie: Test de desen, Aptitudini psihopedagogice; Etapa a II-a: Limba romana - scris; Algebra sau Psihologie - scris; media de la bac - pondere o treime in media de admitere. Specializarea Institutori - Educatie fizica: Etapa I, eliminatorie: Test de educatie fizica: atletism si gimnastica, Aptitudini psihopedagogice, Limba engleza sau franceza sau germana; Etapa a II-a: Limba romana; Algebra sau Psihologie; media de la bac - pondere o treime in media de admitere.
Mihaela JITEA 
A r h i v a
  Parlamentarii fata cu Motiunea    
  Greva generala tine doar o zi: luni 24 mai    
  Pe timpul grevei generale, Electrocarbon Slatina nu onoreaza decat comenzile din strainatate    
  Evaziunea fiscala si blocajul financiar lasa batranii fara pensie    
  Medicii "privati" isi discuta problemele la Sala Palatului    
  Ortacii din Oltenia isi amana protestele    
  Ministerul Mediului se asteapta la poluari de lunga durata    
  Locuitorii din zona Husiului sunt atacati de sobolani    
  Bacauanii refuza sa mai cumpere lapte si carne de vita    
 Top afisari / comentarii 
 CSAT pregateste numiri pe functii de generali in SRI, SIE, SPP, MI si MApN (59 afisari)
 ZIUA va prezinta probele pentru admiterea in facultati (28 afisari)
 Dennis - pericol public (24 afisari)
 Un sofer al Giurgiu Nav plecat cu ajutoare spre marinarii sechestrati la Prahovo era sa fie linsat de sarbi (23 afisari)
 Un avocat aradean este cercetat pentru trafic de influenta (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01120 sec.