Ziua Logo
  Nr. 1488 de miercuri, 19 mai 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
"Constitutia Romaniei garanteaza persoanelor accesul liber si neingradit la Justitie" Robeto Pasini: "Voi merge cu acest proces pana la Curtea Suprema de Justitie"
Fostii presedinti ai FC UTA isi cauta dreptatea in salile tribunalului local
-- Dan Ologeanu si Roberto Pasini considera ca au o datorie morala fata de aceasta grupare
Acum, cand UTA mai are de disputat cateva meciuri cruciale, pentru a-si consolida cea de-a doua pozitie in clasament, care automat ii va asigura disputarea barajului cu Rocar, procesele intentate actualei conduceri aradene de cei doi fosti presedinti - Dan Ologeanu si Roberto Pasini - continua sa tina capul de afis in aceasta urbe. Ieri, la Tribunalul din Arad, fostul presedinte al alb-rosilor, Dan Ologeanu, a avut prima infatisare in procesul pe care acesta l-a intentat clubului UTA. Motivul pentru care cele doua parti si-au cautat dreptatea in salile justitiei,l-a constituit suma investita de respectivul conducator, 21.824.000 lei, in perioada aprilie - septembrie 1996, pe care acesta doreste sa o primeasca reactualizata conform ratei inflatiei si cu penalizarile aferente. In cazul in care instanta va accepta cererea lui Dan Ologeanu, reclamantul va primi suma de 185.499.000 lei. Un alt proces s-a derulat intre Roberto Pasini, fostul presedinte al alb-rosilor, cel care a fost inlaturat, pe 4 iulie 1998, printr-o hotarare abuziva a Consiliului de Admistratie din functia pe care acesta o detinea, cu actualii investitori ai acestei grupari - Fusto Salami si Angelo Gandolfi. Dar, dupa zece luni, perioada in care s-au indeplinit formalitatile judiciare, judecatorul a respins actiunea lui Pasini din cauza lipsei calitatii procesuale.
Profund iritat de aceasta decizie, avocatul italianului, Silviu Ratiu, ne-a declarat urmatoarele: "Prin aceasta decizie stranie se intelege ca Pasini n-ar fi indreptatit sa depuna plangere impotriva masurii prin care a fost destituit abuziv. Mai exact, rezulta ca Pasini nu are dreptul de a se plange unor insitutii judecatoresti din Romania pentru nedreptatea facuta pe teritoriul acestei tari. E ca si cum un director de societate comerciala n-ar avea dreptul sa se planga instantei judecatoresti pentru demiterea abuziva din functie, mai ales in conditiile in care prin Constitutia Romaniei se garanteaza dreptul tuturor persoanelor, atat cetateni romani, cat si straini, accesul liber si neingradit la Justitie". Cu alte cuvinte, nici in ceea ce priveste calitatea sa de presedinte al Consiliului de Administratie, nici in ceea ce priveste cetatenia lui Pasini, acesta nu putea sa fie impiedicat sa ceara Justitiei Romane sa se pronunte asupra legalitatii hotararii prin care a fost destituit. Se pune firesc intrebarea: cui ii este frica de Pasini, din moment ce acestuia i se neaga pana si dreptul de a cere Justitiei Romane sa se pronunte, intr-un fel sau altul, sa admita sau sa respinga acesta cerere. Avocatul Ratiu a anuntat ca se va adresa Curtii de Apel, mai ales ca "in cazul unei justitii corecte trebuie sa invingem, cu toate consecintele care decurg din aceasta". Dezamagit de prima sentinta data, Robeto Pasini, cel care a salvat UTA de la retrogradare in editia 1997-1998, ne-a declarat urmatoarele: "Deoarece sunt convins ca dreptatea este de partea mea, voi merge inainte cu acest proces, chiar de va fi sa ajung, pana la Curtea Suprema de Justitie".
Madalin PARALESCU Bruno BIRINGER 
A r h i v a
  Romania joaca intr-o sala neregulamentara!    
  Romancele au sarit dupa aur in Grecia    
  George Copos a fost alaturi de Nicolae Badea    
  Roy Keane a fost arestat    
  Unsprezece Vladoiu la Pitesti    
  Chivulete va arbitra in locul lui Zotta meciul Romania-Bulgaria    
  Cazul directoarei DMTS, Maria Raducanescu, a fost elucidat    
  Gino este nehotarat    
  Bulgarii au venit la Bucuresti pentru revansa    
  Marius Popescu a renuntat la senatori    
  Constantin Stroe:"Ori UEFA, ori nimic!"    
  CSM Resita mai asteapta bani de la Craiova    
  Priseceanu va fi tata pentru a doua oara    
  Salvati-l pe Lacatus!    
  Federatia Sportului Scolar si Universitar nu are, inca, obiectul muncii    
  Steaua, liderul judo-ului tricolor    
  LAZIO SE TEME DE LADBROKE    
 Top afisari / comentarii 
 O comisie a SPP va verifica activitatea capitanului Vasile Nalbaru (69 afisari)
 Taranistul Mihai Grigoriu duce mai departe testamentul politic al lui George Serban (57 afisari)
 Bombardamentele NATO au produs primele ploi acide in Romania (47 afisari)
 Priseceanu va fi tata pentru a doua oara (45 afisari)
 Federatia Sportului Scolar si Universitar nu are, inca, obiectul muncii (41 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.06991 sec.