Ziua Logo
  Nr. 1476 de miercuri, 5 mai 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Reactii dupa discursul din Parlament al premierului britanic Ion Iliescu, presedinte PDSR Adrian Severin, deputat independent Petre Roman, presedinte PD Valeriu Tabara, presedinte PUNR
Radu Vasile, prim-ministru Angajamentul Marii Britanii nu schimba cu nimic situatia actuala a Romaniei Trecerea de la vorbe la fapte e dificila Discursul lui Blair este un pas inainte fata de cel al lui Clinton, de anul trecut Sunt doar promisiuni la adresa Romaniei
-- Marea Britanie sprijina Romania
"Marea Britanie sprijina Romania in procesul de integrare in UE si NATO si va sprijini includerea Romaniei in viitorul plan de reconstructie a zonei tinand seama de pierderile, locul si Rolul Romaniei in Europa de Sud-Est".
"A fost un discurs amabil, al unui politician versat, la adresa Romaniei. Dar sa nu uitam ca a fost discursul unui reprezentant al Marii Britanii, unul din principalele sustinatoare ale interventiei NATO in Iugoslavia, pe care eu o consider nu numai o crima, dar si o greseala ce va fi indreptata cat mai curand. Totusi, angajamentul Marii Britanii de a sprijini integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si NATO este un element pozitiv, insa ea nu schimba cu nimic situatia actuala a Romaniei".
"Discursul lui Tony Blair a fost un semnal de solidaritate a Marii Britanii cu Romania. Promisiunile sunt frumoase, dar dificila este trecerea de la vorbe la fapte. Eu am sesizat cateva amanunte, si anume cand s-a referit la integrarea Romaniei in NATO, Tony Blair a vorbit in nume personal, cand s-a referit la inceperea negocierilor cu UE, a vorbit doar in numele Marii Britanii ca stat, iar cand a facut referire la ajutor financiar nu a vorbit decat de banii de la FMI si Banca Mondiala pentru ca alte fonduri nu au fost mobilizate. Cred ca discursul lui Blair poate produce Romaniei, ca aliat loial al democratiilor europene si euro-atlantice, o legitima satisfactie".
"Tony Blair a venit in Romania sa spuna in ce fel UE si NATO sunt gata sa sprijine Romania si sa faca Romania sa devina membra a acestor organisme. A fost un discurs de substanta bazat pe filonul de solidaritate dintre cele doua tari, pe valorile comune. Am fost multumit de vizita premierului britanic. Discursul lui Tony Blair reprezinta un pas inainte fata de cel de anul trecut al lui Bill Clinton, care a venit dupa ce Romania nu a fost admisa in NATO. Discursul de azi a fost mai convingator mai ales prin sprijinul oferit pentru aderarea la UE, ceea ce inseamna prosperitate economica pentru toti".
"In ciuda aprecierilor lui Tony Blair, Romania nu a indeplinit principalele exigente ale UE privind reforma economica. In acest conditii, e greu sa te integrezi in UE chiar daca beneficiezi de recomandarea Marii Britanii. Acord nota 10 formei discursului, dar in fond sunt doar promisiuni la adresa Romaniei. Nu s-a spus concret ce se va face pentru Romania, care e finalitatea acestui razboi, principalele modalitati de incheiere a conflictului. Tony Blair nu a venit cu lucruri realiste, clare".
Laura GAFENCU 
A r h i v a
  Discursul premierului britanic in fata Camerelor reunite ale Paramentului    
  Emil Constantinescu anunta inceperea unei noi relatii cu Marea Britanie    
  Tony Blair i-a spus lui Radu Vasile ca investitorii britanici au receptionat semnalele de reforma venite dinspre Bucuresti    
  Taximetristii de la Hilton le-au dat ofiterilor BAOLP care il pazeau pe Blair chei de 12 si 9 sa-si repare masina    
  NATO a demonstrat ca poate paraliza energetic Serbia cand doreste    
  Human Rights Watch a elaborat un raport despre purificarea din zona Djakovica    
  NATO si sarbii anunta doborarea cate unui avion advers    
  Un traficant roman de benzina a fost impuscat in abdomen pe malul iugoslav al Dunarii    
  Cernomirdin i-a prezentat lui Clinton o sinteza a ultimelor propuneri ruse    
  Milosevici a suprimat libertatea presei in Iugoslavia    
  MI va lua masuri speciale pentru respectarea embargoului    
  Kosovo este izvorul de plumb si cupru al Serbiei    
  Papa va parcurge trasee "uscate"    
  Mesajul Papei catre poporul roman    
  Sanctitatea Sa va fi pazita de cate opt grupuri de lunetisti    
  Ioan Paul al-II-lea aduce uniunea Sfantului Scaun cu Romania    
  "Polul" Ortodoxiei migreaza spre Bucuresti    
  Au fost mobilizati si 250 de gardieni publici    
  RATB suplimenteaza mijloacele de transport in comun pe perioada vizitei Papei    
  Vizita Papei ar putea fi boicotata de grupuri de ultraortodocsi    
  "Papa Ioan Paul al II-lea si Romania"    
  Luna mai va fi dedicata "Rugaciunii pentru Balcani"    
 Top afisari / comentarii 
 Cornel Dinu neaga vreun aranjament (150 afisari)
 Papa va parcurge trasee "uscate" (48 afisari)
 Taximetristii de la Hilton le-au dat ofiterilor BAOLP care il pazeau pe Blair chei de 12 si 9 sa-si repare masina (43 afisari)
 MI si Parchetul bat pasul pe loc in cazul spionului Ion Corcotoi (26 afisari)
 IPJ Maramures i-a ridicat permisul de arma lui Bereczki (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.