Ziua Logo
  Nr. 1458 de marti, 13 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
"Ati vazut ca nu stie nimeni de Dascalescu si Barbu Petrescu?" Generalul Zaharia: "Sa verifici in permanenta daca esti urmarit!" Floroiu catre Zaharia: "Va rog sa va ganditi ca am si eu copil, iar sotia este bolnava" Dupa a doua sedinta, generalul Zaharia s-a gandit sa-i schimbe identitatea lui Olaru Floroiu catre Olaru: "Retineti, va rog, pe mine nu m-ati cunoscut!" Masurile de protectie luate de Zaharia A treia sedinta de hipnoza O atmosfera apasatoare Lista lui Zaharia Imi amintesc ca m-a intrebat despre: "Pe profesorul Floroiu l-am lasat abatut in cabinetul lui Zaharia"
Ce a spus Olaru sub hipnoza?
In luna noiembrie a anului trecut, Petre Olaru a fost de acord sa fie supus unor sedinte de hipnoza in prezenta generalului Teodor Zaharia si a "profesorului Floroiu". Olaru il descrie pe Floroiu drept "un tip de cca. 1,72 m, grasut, cu mustata, par scurt, dat pe spate, alura de boxer, cu ochelari de vedere. Este casatorit, are un copil. S-a nascut la Oradea. Este ofiter MI, pensionat in 1990 (colonel in rezerva). Generalul Zaharia i se adresa cu apelativul "domnule profesor". Un tip sociabil, jovial." Va prezentam in continuare relatarile lui Petre Olaru despre sedintele de hipnoza, care au avut loc pe 7, 13 si 22 noiembrie 1998, cu precizarea ca intertitlurile apartin redactiei.
Prima sedinta de hipnoza a avut loc in prima sambata din luna noiembrie 1998 (7 noiembrie, n. red.), a durat circa o ora si jumatate si s-a desfasurat in spatele cabinetului generalului Zaharia, din sediul Ministerului de Interne. Dupa sedinta m-am simtit cam rau, avand ameteli si dureri de cap cam un sfert de ora. Profesorul Floroiu a afirmat ca, in asemenea situatii, scade glicemia si generalul Zaharia s-a dus si mi-a adus un pahar cu suc de lamaie si zahar. Dupa aceea, m-am simtit mai bine. Am ramas pentru o perioada in anticamera, in timp ce profesorul Floroiu si generalul Zaharia intrasera in cabinet si discutau. Am auzit prin usa intredeschisa dintre cabinet si camera unde avusese loc sedinta urmatoarele: "Ati vazut ca nu stie nimeni de Dascalescu si Barbu Petrescu? Cred ca sunteti primul care aflati asa ceva", ii spunea Floroiu generalului Zaharia, care era vizibil framantat ca urmare a celor spuse de mine pe parcursul sedintei de hipnoza.
Generalul Zaharia a afirmat la un moment ca nici el nu se simtea prea bine. Atunci, prof. Floroiu i-a aplicat o procedura cu mainile pe fata si partea superioara a corpului si gen. Zaharia si-a revenit. Apoi am purtat, cca. doua ore, diferite discutii cu cei doi in cabinet, de unde s-au desprins urmatoarele aspecte:
- sa nu spun nimanui despre efectuarea sedintei de hipnoza, nici macar senatorului Sandulescu
- ca au aparut elemente noi, care trebuie aprofundate intr-o viitoare sedinta, pe care generalul Zaharia mi-a propus sa o accept.
- gen. Zaharia era profund marcat. Nu se mai putea concentra, avand o stare de agitatie.
- Zaharia mi-a propus sa nu mai plec cu trenul la Pucioasa: "Din momentul de fata trebuie sa fii mult mai atent ca inainte si sa verifici in permanenta daca esti urmarit sau supravegheat". A chemat un sofer de la minister si m-a dus pana la Targoviste cu un autoturism Dacia, alb, de la Targoviste fiind preluat de un ARO, de la Inspectoratul Dambovita, care m-a dus pana acasa.
Dupa o saptamana de la prima sedinta, a avut loc a doua procedura de hipnoza, in vinerea din cea de-a doua saptamana a lunii noiembrie 1998 (13 noiembrie 1998, n. red.). Am fost chemat la cabinet la gen. Zaharia, prin intermediul inspectorului-sef de la Dambovita. Dupa ce am ajuns in Gara de Nord, m-a preluat autoturismul Volkswagen Vento al generalului Zaharia, care m-a dus la cabinet, unde se afla si profesorul Floroiu. Aceasta sedinta a fost mai lunga. Ea a durat in jur de trei ore. Dupa terminarea sedintei, nu m-am mai simtit atat de rau, ca prima data. Asezandu-ma la o masa in cabinet, unde s-au servit niste sandvisuri si racoritoare, s-au purtat unele discutii din care imi amintesc urmatoarele:
La un moment dat, profesorul Floroiu i s-a adresat generalului Zaharia: "Va gandeati la Octavian Paler? Ce-i trebuia lui sa se amestece in asta?"
Am observat ca generalului Zaharia nu i-a convenit afirmatia profesorului Floroiu si, oftand, a spus: "Ei, domnule profesor, si cati or mai fi in actuala putere?!"
Generalul Zaharia m-a intrebat in cursul discutiilor: "Dar despre Babiuc, asta, dumneata ce mai stii?" I-am raspuns, putin surprins de intrebare, ca este ministrul Apararii Nationale. Probabil - si sunt aproape sigur - ca, in timpul sedintei de hipnoza, am spus ceva despre Victor Babiuc. Atat prof. Floroiu, cat si gen. Zaharia manifestau o evidenta stare de agitatie ca urmare a celor spuse de mine in timpul hipnozei. Prof. Floroiu a afirmat: "Ceea ce ne-a spus dl. Olaru este o istorie peste puterea mea de perceptie. In urma celor auzite, va rog, domnule general sa va ganditi ca am si eu copil, iar sotia este bolnava si nu doresc sa am probleme."
Gen. Zaharia l-a intrebat pe prof. Floroiu daca l-a vazut cineva care il cunoaste la intrarea in minister si a completat ca, daca este necesar, ii va asigura protectie permanenta. Profesorul Floroiu a mai afirmat catre mine: "Dl. Olaru, sunteti un om inteligent si m-am convins in timpul sedintei ca nu ati citit tot documentul (cel din 1989) si unde mi-ati spus ca ati sarit paginile nu am mai insistat, pentru ca mi-am dat seama ca sunteti sau ati fost sincer si, intr-adevar, nu le-ati citit." Apoi, Floroiu i s-a adresat generalului Zaharia: "Dl. general, eu cred ca mi-am incheiat misiunea. Depinde de dvs. ce masuri veti lua in continuare." Gen. Zaharia a afirmat: "Da, domnule, m-am gandit sa-i schimb identitatea." "Domnule general, asta este treaba dvs., dar va rog sa va ganditi si la mine si la familia mea", a raspuns Floroiu.
Dupa a doua sedinta, comportamentul profesorului Floroiu s-a schimbat fundamental. Nu mai era jovial, comunicativ, destins, ca la prima sedinta. Era incordat, dus pe ganduri, cu o anumita frica ca i s-ar putea intampla ceva, lucru pe care l-a repetat de cateva ori. Floroiu mi-a mai spus: "Domnule Olaru, te-ai comportat bine pana acum, in sensul ca ai stat deoparte. Dl. general stie ce are de facut in continuare. Retineti, va rog: pe mine nu m-ati cunoscut, iar daca ne intalnim vreodata pe strada sau in alt loc sa nu aratati ca ne cunoastem." Mi-a dat de inteles ca sedintele de hipnoza au luat sfarsit.
Am plecat apoi cu masina generalului Zaharia, care m-a lasat in parcul de langa Gara de Nord, si nu la intrarea in gara. Gen. Zaharia m-a instruit cum sa ma comport, cum sa ma asigur ca nu sunt urmarit, langa cine sa stau, sa fiu atent si sa intru in gara pe latura dinspre Str. Dinicu Golescu. Presupun ca acest traseu mi-a fost impus pentru a nu fi pierdut de o eventuala echipa de supraveghere si protectie. Mi-a mai spus sa nu astept trenul in zona aglomerata de pe peron. De altfel, totdeauna cand soferul gen. Zaharia ma prelua de la gara pentru a ma duce la dumnealui la cabinet, exista si o a doua masina, in spate, cu aghiotantul sau, pentru protectia mea. Niciodata nu foloseau acelasi traseu spre Ministerul de Interne.
In a treia duminica a lunii noiembrie 1998, prin intermediul inspectorului-sef al IJP Dambovita - col. Atanasiu, gen. Zaharia m-a chemat la dumnealui. Din gara m-a preluat soferul dansului si m-a dus la minister. Dupa circa un sfert de ora (9.15 dimineata) a sosit si prof. Floroiu, despre care nu mi se spusese nimic de aceasta data. Pana la venirea acestuia, gen. Zaharia mi-a spus ca are cateva variante de schimbare a identitatii mele, situatia fiind delicata. Totodata, m-a instruit sa evit sa fiu abordat de cineva, in special de ziaristi, facand aluzie directa catre postul Antena 1 de la Bucuresti si Targoviste. Dupa aceste discutii a aparut si prof. Floroiu. Zaharia, vazand ca suntem mirati unul de prezenta celuilalt, a deschis discutia imediat, spunand ca au aparut niste informatii pentru lamurirea carora este necesara o noua sedinta de hipnoza. Profesorul Floroiu a acceptat, putin contrariat.
Eu m-am dus in camera din spatele cabinetului. Dupa circa cinci minute, a aparut si Floroiu, care a tras draperiile si le-a prins cu niste cleme pentru a crea un mediu mai intunecos. M-a introdus in transa, folosind aceleasi metode ca la intalnirile precedente. Sedinta a durat circa o ora. Dupa terminarea acesteia, prof. Floroiu a intrat in cabinet, iar eu am ramas sa-mi aranjez tinuta, dupa care am intrat si eu in cabinet. Floroiu si gen. Zaharia stateau la masa si nu discutau nimic. Era o atmosfera apasatoare. Am luat loc pe scaun. Generalul Zaharia avea pe o coala de hartie circa 15-18 nume de persoane, despre care m-a intrebat ce stiu si daca m-au contactat dupa decembrie 1989.
- gen. div. Dan Gheorghe (fost adjunct si apoi comandant al USLA, maior in decembrie 1989 - n. red.) I-am spus ca nu il cunosc si nu m-a contactat.
Nota redactiei: Nepotul generalului Giani Bucurescu, generalul de divizie Dan Gheorghe a fost comandantul UM 0215, care se ocupa (oficial) cu protectia cadrelor din Ministerul de Interne, unitate implicata in activitati de politie politica, trafic de materiale radioactive, contrabanda cu tigari si cafea, controlul eliberarii de licente pentru export de materiale strategice, sponsorizarea PDSR cu bani negri etc. UM 0215 a fost infiintata de catre Gelu Voican Voiculescu si col. Tache Viorel, la inceputul anilor '90. Generalul de divizie Dan Gheorghe era in gratiile generalului de armata Vasile Ionel, cunoscut agent sovietic al GRU. La un moment dat, generalul de divizie Dan Gheorghe era mai de incredere pentru Vasile Ionel decat Virgil Magureanu - seful SRI. In prezent, gen. Dan Gheorghe este pensionar, dupa ce fusese repartizat la Politia de Frontiera.
- Capitanul Carp Dando. Am raspuns ca nu il cunosc.
- Cornelius Rosiianu (fost prezentator la TVR inainte de 1989 si o perioada dupa decembrie 1989 - n. red.) I-am spus ca il cunosc din vedere, de la TVR 1, dar nu m-a cautat si nu am discutat cu el.
- Aristide Buhoiu (fost realizator de programe TV si emigrant in SUA; reintors dupa decembrie 1989, in prezent director de programe la postul Tele 7abc - n.red.). I-am spus ca am auzit de el, dar nu m-a cautat si nu am discutat cu el.
- Generalul Tudor (a fost prezent in sediul Televiziunii in timpul evenimentelor din decembrie 1989, ocazie cu care a arestat diferiti oameni. Pe cativa teroristi prinsi de cetateni i-a predat Armatei. Ulterior, de acestia nu s-a mai stiut nimic. Se afla in permanenta legatura telefonica, din biroul directorului Petrescu, cu generalul Nicolae Militaru. Desi traieste, generalul Tudor nu a fost audiat sau cercetat, ca si cum nu ar fi existat. - n. red.) I-am spus ca nu il cunosc si nu m-a contactat dupa decembrie 1989.
- Generalul Ghita (fost sef al trupelor de Securitate de la Baneasa, implicat in cazul soldatilor ucisi la Otopeni. Cercetat de Parchetul Militar si scos nevinovat - n.red.). I-am spus ca nu il cunosc si nu m-a contactat dupa 1989 si pana in prezent.
- Generalul Ionescu (fost comandant al aeroportului Otopeni - n. red.). I-am spus ca nu am auzit de el si nu m-a contactat dupa decembrie 1989.
- Generalul Gheata (responsabil cu adaposturile subterane din Capitala. - n. red.). I-am spus ca nu am auzit de el si nu m-a contactat vreodata.
- Col. Goran (fost sef al Securitatii municipiului Bucuresti pana in decembrie 1989. Nu a fost arestat sau cercetat pana in prezent. - n. red.). I-am spus ca nu m-a contactat pana in prezent.
- Col. Parcalabescu (a fost responsabil cu garzile patriotice pe langa CC al PCR. Asupra lui planeaza banuiala ca, din ordinul lui Ceausescu, l-a impuscat pe generalul Milea, fost minstru a Apararii Nationale. Nu a fost judecat sau condamnat pana in prezent. -n. red.). I-am spus ca am auzit de el, dar nu m-a contactat niciodata.
- Silviu Curticeanu (fost sef al Cancelariei lui Ceausescu - n. red.). I-am spus ca am auzit de el, dar nu m-a contactat niciodata.
- Mihai Gere (fost membru al CC al PCR pana in 1989. A raspuns de Gospodaria de partid. - n. red.). I-am spus ca am auzit de el, dar nu m-a contactat pana in prezent.
- Procurorul Popovici (fost procuror general al RSR, destituit odata cu generalul Jean Moldoveanu, fost sef al IGP, din ordinul lui Ceausescu, fiind suspectati de colaborare cu serviciile sovietice. Erau urmariti de UM 0110 - contraspionaj tari socialiste. - n. red.). I-am spus ca nu am auzit de el si nu m-a contactat niciodata.
- Ministrul Florescu (fost ministru al Industriei Chimice pe timpul lui Ceausescu. - n. red.). Din afirmatiile generalului Zaharia, acesta ar fi avut misiunea sa-l otraveasca pe Ceausescu. I-am spus ca nu m-a contactat niciodata dupa 1989.
Precizez ca aceste nume fie ca generalul Zaharia le avea din alte surse, fie ca eu le-am rostit in timpul sedintelor de hipnoza. Cred mai mult in aceasta ultima varianta, cu atat mai mult cu cat prof. Floroiu m-a intrebat in timp ce generalul Zaharia mi-i enumera pe cei de mai sus: "Domnule Olaru, iti amintesti ceva din ce am discutat in timpul sedintei?" I-am raspuns ca nu.
Dupa aceste intrebari, generalul Zaharia mi-a spus: "Din momentul de fata sa nu cumva sa vorbesti cu cineva despre aceste sedinte de hipnoza. Sa nu mai inregistrezi pe nimeni cu dispozitivul pe care ti l-am dat. M-am edificat complet asupra situatiei, iar alte discutii sunt pur si simplu umplutura. Sa pastrezi dispozitivul de ascultare si inregistrare a convorbirilor telefonice acasa, pana cand iti voi spune sa-l predai. Indiferent cine te contacteaza, din momentul de fata, sa il trimiti la plimbare si sa-mi raportezi imediat."
Mi-a facut in continuare un instructaj contrainformativ si m-a sfatuit sa fiu foarte atent, pentru ca ma aflu in pericol, dupa care i-a dat ordin soferului sau sa ma duca pana in parcul din Gara de Nord, urmand sa iau trenul spre casa. Pe profesorul Floroiu, care era vizibil abatut si in acelasi timp agitat, l-am lasat in cabinetul generalului Zaharia.
A r h i v a
  Plutonierul Olaru "se afla intr-un real pericol"    
  Kremlinul si-a orientat rachetele spre Europa dar nu recunoaste    
  Ministrul de Externe roman regreta ca "nici o solutie politica a crizei nu a fost inca gasita"    
  Seful Diplomatiei israeliene avertizeaza ca NATO favorizeaza un stat terorist islamic in inima Europei    
  "O zi de pace, de Pasti, era foarte importanta pentru sufletul celor care sunt atacati si pentru constiinta celor care ataca"    
 Top afisari / comentarii 
 Ce a spus Olaru sub hipnoza? (84 afisari)
 ZIUA va prezinta probele de concurs pentru admiterea in facultati (39 afisari)
 Familia poloului se tine de sotii (14 afisari)
 Dobrini, Dobrini, ti fac io pi tini! (13 afisari)
 DERBYUL DISPERATILOR (7 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02121 sec.