Ziua Logo
  Nr. 1457 de vineri, 9 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
ZIUA va prezinta probele de concurs pentru admiterea in facultatI
-- Astazi: Specializari economice
* Academia de Studii Economice din Bucuresti: Faculatea de Contabilitate si informatica de gestiune, specializarile Contabilitate si informatica de gestiune, Gestiunea si analiza financiara a intreprinderilor, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, specializarile Finante si asigurari, Banci si burse de valori; Facultatea de Economia si Gestiunea Productiei Agricole si Alimentare, specializarile Economia si gestiunea productiei agroalimentare, Economia mediului, Economie si sociologie rurala; Facultatea de Economie generala, specializarile Economia si dreptul afacerilor, politici economice, Economie-Pedagogie; Facultatea de Comert, specializarile Marketing, Comert, Merceologie, Turism si servicii: O singura proba, 3 ore din Algebra si Elemente de analiza matematica; Economie sau Geografia Romaniei; media la bac - 10% pondere in media finala. Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica, specializarile Cibernetica si previziune economica, Statistica social-economica, Informatica economica, Economie matematica: O singura proba, 3 ore din: Algebra; Elemente de analiza matematica, Fizica (mecanica, electricitate) sau Economie sau Geografia Romaniei; media la bac - 10% pondere in media finala. Facultatea de Relatii Economice Internationale, specializarile Tranzactii internationale, Economie mondiala; Facultatea de Studii Economice in limbi straine, specializarile Gestiunea afacerilor (in limbile franceza, engleza si germana), Economia intreprinderii (in limbile engleza si franceza): : O singura proba, 3 ore din disciplinele: Limba straina; Algebra si Elemente de analiza matematica; Economie sau Geografia Romaniei; media la bac - 10% pondere in media finala.
* Universitatea Babes-Bolyai din Cluj: Facultatea de Stiinte Economice: specializarile Marketing, Turism si servicii, Economia si gestiunea productiei agroalimentare, Finante si asigurari, Banci si burse de valori, Contabilitate si informatica de gestiune, Informatica economica: Economie, scris, pondere 40% in media de admitere (minimum nota 5); Matematica, scris, pondere 30% in media finala (minimum nota 5,00); media la bac - pondere 30% in media de admitere. Specializarea Tranzactii internationale: Etapa I, eliminatorie: O limba straina; Etapa a II-a: Economie, scris, pondere 40% in media finala (minimum nota 5); Matematica, scris, pondere 30% in media finala (minimum nota 5); media la bac - pondere 30% in media de admitere. Specializarea Statistica social-economica: Etapa I, eliminatorie: o limba straina; Etapa a II-a: Economie, scris, pondere 40% in media finala (minimum nota 5); Matematica, scris, pondere 30% in media finala (minimum nota 5); media la bac - pondere 30% in media de admitere.
* Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: Facultatea de Stiinte: specializarile Turism si servicii, Comert, Finante si asigurari: Algebra (cls. a IX-a - a XI-a) si Economie - scris; media la bac - 20% pondere in media de admitere
* Universitatea din Petrosani: Facultatea de Stiinte: Finante si asigurari, Contabilitate si informatica de gestiune: Algebra si elemente de analiza matematica - scris; Economie sau Geografia Romaniei - scris; media la bac - o treime pondere in media finala.
* Universitatea din Oradea: Facultatea de Stiinte Economice: Contabilitate si informatica de gestiune, Marketing, Turism si servicii, Finante si asigurari: Algebra si elemente de analiza matematica - scris; Geografia Romaniei sau Economie - scris; media la bac - o treime pondere in media finala. Specializarea Tranzactii internationale: se vor inscrie numai candidatii care in liceu au avut media anilor la limba straina (engleza, franceza, germana) minimum 8. Algebra si elemente de analiza matematica - scris; Geografia Romaniei sau Economie - scris; media la bac - o treime pondere in media finala. (va urma)
Mihaela JITEA 
A r h i v a
  Elevii claselor a VIII-a sunt buni de liceu    
  Senatul a aprobat infiintarea Consiliului Persoanelor Varstnice    
  Catarama considera reesalonarea datoriilor reforma crancena    
  Intreprinderile falimentare sunt obligate sa dea salarii pe masura performantelor    
  Sindicatele paralizeaza mai intai transporturile    
  Salariul minim brut pe tara va fi 450.000 lei de 1 Mai Muncitoresc    
  Actiunea de lichidare a CNM Navrom a fost suspendata    
  Terenurile agricole se vor privatiza    
  Postasul vine acasa cu pensia pana in 2000    
  Sindicatele si Patronatele au semnat Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National    
 Top afisari / comentarii 
 Executivul a aprobat legea de infiintare a primelor universitati particulare (141 afisari)
 Lista celor mai importante persoane si institutii care l-au cautat anul trecut pe Petre Olaru (128 afisari)
 Convorbirea dintre generalul Dumitru Iliescu si plutonierul Petre Olaru (49 afisari)
 Cine e duplicitar?Dorin Marian sau Costin Georgescu? Sau amandoi? (29 afisari)
 Actiunea de lichidare a CNM Navrom a fost suspendata (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00914 sec.