Ziua Logo
  Nr. 1456 de joi, 8 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
ZIUA se afla in posesia mai multor inregistrari magnetice care demonstreaza ca,in declaratia sa de marti, consilierul prezidential Dorin Marian greseste amarnic Presedintele a fost de acord ca verificarile sa se faca cu "discretie absoluta" Dorin Marian a batut toba la MI, SIE, SRI si MApN despre "raportul Olaru" Amenintat dupa decembrie '89, generalul Vlad este obligat sa pastreze tacerea Regulile muncii de informatie nu sunt batute in cuie Armata avea cate un TAB de salvare pentru fiecare sef de post? "Presiunile asupra respectivului" au existat si vor fi dovedite
Plutonierul Olaru nu e nebun!
-- In perioada de patru luni, la care se refera Marian, Petre Olaru a avut nu una, ci mai multe convorbiri telefonice legate de "Dovada KGB". Azi va prezentam doua dintre stenogramele acestora * Senatorul Serban Sandulescu si Stefan Radoi, care au instrumentat cazul, demonteaza si ei, punct cu punct, afirmatiile consilierului prezidential
La inceputul lunii noiembrie 1997, l-am informat pe domnul Presedinte in mod succint la ce se refera datele pe care le detine plutonierul adjutant Petre Olaru. Domnia sa s-a aratat interesat si a luat in calcul propunerile noastre de a-i asigura protectia lui Petre Olaru, consultandu-se cu noi asupra catorva variante ce urmau a fi realizate in decursul catorva saptamani. Domnul Presedinte a fost de acord sa intreprindem masuri de verificare in continuare, sub o discretie absoluta.
In final, ne-a spus sa ne adresam consilierului sau, Dorin Marian, pentru rezolvarea problemelor care au fost discutate si tot prin Dorin Marian sa-i inaintam raportul subofiterului Olaru Petre. Lucru pe care l-am facut dupa aproximativ o saptamana.
Predarea raportului scris si a unei casete video, pe care acesta era inregistrat, a fost facuta doar de Stefan Radoi, nu si de Serban Sandulescu. In momentul in care domnul Dorin Marian i-a convocat pe reprezentantii MI, SIE, SRI si MApN, pentru a discuta raportul lui Olaru, discretia propusa de noi si ferm acceptata de domnul Presedinte a disparut, actiunile ce urmau a fi intreprinse pentru lamurirea intregii afaceri fiind deconspirate. De ce spunem asta? Pentru ca persoane la care raportul lui Petre Olaru facea referire erau tocmai din aceste institutii. In majoritatea lor. Si nu aveau orice fel de functii. Cat priveste continuarea verificarilor de catre noi, putem spune ca am fost inlaturati, incalcandu-se astfel ordinele domnului Presedinte.
Imediat dupa predarea Raportului si casetei, domnul Dorin Marian l-a intrebat pe Stefan Radoi: "Olaru nu cumva este nebun?", dupa care a continuat: "Toata povestea asta sa nu fie un bluf, ca-mi iau mana de pe dvs!". Si, in continuare: "Sa stiti ca generalul Iulian Vlad era in acea perioada plecat in Iran".
Aceasta se intampla inainte ca domnul Dorin Marian sa fi facut o minima verificare a datelor ce le continea Raportul. Stefan Radoi i-a spus ca Olaru nu este nebun, iar generalul Vlad nu a fost plecat in Iran, ci s-a aflat in tara. Faptul ca generalul Vlad nu recunoaste ca a primit documentul denota ca inca mai traieste momentele cand au fost amenintati, el si familia sa, in timpul detentiei intr-o unitate militara. Totodata, luam in calcul si determinarea lui Vlad sa nu recunoasca. La a doua intalnire dintre generalul Vlad si Olaru, sa nu uitam ca a intervenit prefectul de Dambovita, Antonescu. Logic ar fi ca si Antonescu sa fie intrebat.
Cat priveste intrevederea cu generalul Guse, dupa atatia ani, plutonierul Olaru poate gresi data. In Raport spune 21 decembrie 1989, iar in sedinta de hipnoza, 18-19 decembrie 1989. Credibilitatea trebuie sa porneasca de la fondul problemei, si nu de la elemente de ordin speculativ. Afirmati ca nici un serviciu de informatii nu isi pune intr-un plic asemenea date, si mai ales necifrate. Regulile muncii de informatie difera de la tara la tara si nu sunt batute in cuie. Mai ales in imprejurari deosebite, "negative", in termeni de specialitate. Afirmati ca plutonierul Olaru a solicitat transferul la o ambasada a Romaniei. Cand si cine s-a intalnit cu Olaru pentru ca acesta sa ceara asa ceva? Dimpotriva, noi doi suntem aceia care i-am propus domnului Presedinte aceasta varianta pentru protejarea martorului!
Spuneti ca plutonierul Olaru a fost marcat puternic de evenimentele din decembrie 1989, de la Crevedia. Unde s-ar fi intervenit cu un TAB al Armatei pentru salvarea sa de furia cetatenilor. Daca este adevarat ceea ce spuneti, inseamna ca Armata era pregatita sa aiba pentru fiecare sef de post din Romania cate un TAB, adica circa 4500 de TAB-uri.
In legatura cu afirmatia dvs, cum ca, vreme de patru luni, cat Olaru si-a inregistrat toate convorbirile telefonice, n-ar fi primit decat un singur telefon legat de problema din Raportul sau, si acela cu o persoana neidentificata, realitatea este complet diferita. Suntem in posesia mai multor inregistrari magnetice, care i-au parvenit si generalului Teodor Zaharia. Dintre acestea, va prezentam mai jos numai doua stenograme. Mai mult, este ciudat ca nu va amintiti de caseta care contine inregistrarea convorbirii telefonice dintre Olaru si functionarul Kulakov de la Ambasada Rusiei. Dupa ce in prealabil vorbise cu secretara PDSR Dambovita despre acelasi Kulakov, asa cum se poate citi mai jos. Sunt o multime de martori care cunosc vizitele unor importante personalitati facute plutonierului Olaru. In special la serviciu. Nu toti acestia pot fi facuti sa taca. Cat priveste inexistenta "unor presiuni asupra respectivului", vom proba contrariul in zilele urmatoare. Tot pe baza de documente.
Senator Serban Sandulescu Stefan Radoi 
A r h i v a
  PDSR Dambovita i-a transmis lui Olaru mesajul de a nu se duce la Ambasada rusa    
  Reprezentantii societatii romanesti au cautat solutii pentru scoaterea tarii din criza    
  Cei trei militari capturati de sarbi au sanse sa fie returnati americanilor    
  Albright felicita Romania    
  Nae Dragoman vrea sa-i prosteasca pe magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pentru a ocupa ilegal casa unui ziarist    
  Ofiterii de la Crima Organizata au urmarit ca-n filme un suspect    
  Un virulent contestatar al lui Ceausescu a fost condamnat la patru ani de inchisoare    
  Comisiile juridica si de aparare ale Camerei Deputatilor au finalizat raportul la Legea Ticu    
  Jamal Al Atm a facut recurs impotriva cererii de extradare    
  Instanta hotaraste astazi eliberarea sau mentinerea in arest a lui Petre Buduru    
  Un inspector vamal din Arad a fost trimis in judecata pentru luare de mita    
 Top afisari / comentarii 
 Nae Dragoman vrea sa-i prosteasca pe magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pentru a ocupa ilegal casa unui ziarist (239 afisari)
 CFR Iasi pune pe sina un tren pe ruta Dornesti -Cernauti (71 afisari)
 Paul Enache si Romica Pascu nu sunt lasati sa intre in carciumi (54 afisari)
 Didi Prodan reintra de-abia in sezonul viitor (29 afisari)
 Termocentrala de la Rovinari va disponibiliza 350 de angajatI (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01700 sec.