In Romania se practica discriminare pozitiva in favoarea produselor de carne de pasare din import ca urmare a intereselor de tip mafiot, a declarat prof. Valer Teujdea, presedintele Societatii Madicilor Veterinari de Patologie Aviara, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Din statisticile intocmite de Uniunea Crescatorilor de Pasari, producatorii din aceasta uniune asigurand peste 95% din necesarul de consum urban de carne de pasare si oua, rezulta o crestere constanta a importurilor de acest gen. La ora actuala, 45% din piata este detinuta de carne de pasare din import. Din vara anului trecut, producatorii de carne de pasare au atentionat Ministerul Comertului de majorarea alarmanta a acestor importuri. "De altfel, ministrul Agriculturii, a emis un ordin, nr. 68/30.09.1997, prin care se stabileau conditiile in care se realizeaza aceste importuri de carne. Se poate constata ca foarte multe prevederi ale acestui ordin nu se respecta. Una dintre cele mai importante este cea privind ambalarea fiecarui produs din carne importat. Acest fapt are mare influenta la importul, de exemplu, al pulpelor de pui americane, care nu respecta aceasta prevedere. Masura este una care are in vedere protejarea populatiei de unele boli", a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari. Valer Teujdea a declarat ca, in conformitate cu acest ordin, trebuie agreate abatoarele de unde se fac importurile, legislatie valabila si pe plan mondial. Conform acesteia, Piata Comuna nu a agreat nici un abator din Statele Unite.