Fostul cancelar german, Helmut Schmidt, considera ca tara sa nu ar fi trebuit sa se implice in razboiul declansat de NATO impotriva Iugoslaviei. Schmidt califica atitudinea Bonnului in criza kosovara drept o incalcare a Constitutiei germane. Intr-un interviu publicat de ultimul numar al saptamanalului elvetian de limba franceza Hebdo, Helmut Schmidt semnaleaza ca Germania si partenerii ei europeni s-au complacut, de o maniera imprudenta, in postura de instrumente ale intereselor americane. Schmidt a atras atentia asupra contributiei Germaniei la dezmembrarea fostei Iugoslavii, opinie sustinuta de un grup de 41 de avocati din Hamburg. Avocatii au depus plangere impotriva cancelarului Gerhard Schröder si a ministrului Apararii, Rudolf Scharping, pe langa o curte constitutionala din Karlsruhe.
Primul ministru rus, Evgheni Primakov, a insistat, ieri, asupra sistarii bombardamentelor NATO in Iugoslavia si a lansarii imediate de noi negocieri pentru obtinerea unui acord intre Belgrad si albanezii din Kosovo. Primakov a anuntat disponibilitatea Rusiei de a contribui la procesul negocierilor.
Fostul premier israelian, Shimon Peres, afirma ca a fost solicitat de lideri politici ai scenei internationale sa incerce o mediere in criza kosovara si intentioneaza sa ia in calcul aceasta solicitare. "Daca pot salva, fie si numai o singura viata, voi raspunde favorabil celor care mi-au cerut sa-mi asum o misiune de mediere, dar, deocamdata, nu pot spune mai multe despre aceasta chestiune", a comentat predecesorul lui Netanyahu. Shimon Peres a primit Premiul Nobel pentru Pace, impreuna cu defunctul premier laburist, Yitzhak Rabin si liderul palestinian, Yasser Arafat, pentru ca a negociat acordurile de la Oslo din 1993 dintre Israel si OEP.