Ziua Logo
  Nr. 1317 de marti, 20 octombrie 1998 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Patronul SABINA Product SRL este pe cale sa fie arestat din nou
Sergiu Bahaian a escrocat un neamt cu 130.000 marci si 4000 dolari
Directia Cercetari Penale din IGP a constatat ca Bahaian a savarsit infractiunea de inselaciune in conventii * El i-a furat cetateanului german si trei automobile * De furia celor escrocati, Bahaian sta pitit la diverse adrese
Desi nu a trecut multa vreme de cand a iesit din puscarie, Sergiu Bahaian, patronul vestitei escrocherii de masa - SABINA Product SRL, a revenit la vechile sale naravuri. Aflat intr-o acuta nevoie de bani, Sergiu Bahaian a reusit performanta sa escrocheze un cetatean german, Nicolaus Hocker, cu peste 130.000 marci si 4.000 dolari. Bahaian nu s-a multumit doar cu banii, ci i-a furat neamtului si trei automobile. Unul dintre ele l-a vandut apoi amantei sale, celebra Laura Petrov. Fata de ultimele sale "ispravi", Directia de Cercetari Penale a IGP a constatat ca Bahaian se face vinovat de savarsirea infractiunii de inselaciune in conventii. Parchetul urmeaza sa se pronunte asupra aplicarii masurii de arestare a patronului de la SABINA Product. In prezent Bahaian sta ascuns prin Bucuresti, fiind urmarit de bande de tigani si fel de fel de creditori pe care i-a inselat.
Bahaian a vandut copiatoarele cu care a girat un imprumut de 72.000 marci
Cele 20 de luni de puscarie petrecute de Sergiu Bahaian, patronul SABINA Product SRL, prin diverse penitenciare, nu au avut nici un rol educativ asupra sa. Eliberat la finele anului trecut, Bahaian s-a apucat din nou sa insele lumea cu sute de mii de marci sau dolari. Una dintre persoanele escrocate este si cetateanul german Nicolaus Hocker. Sub diverse pretexte (investitii care sa reabiliteze fabrica de confectii a SABINA Product sau imprumuturi girate cu bunuri pe care Sergiu Bahaian le-a vandut ulterior) acesta a reusit sa-l pacaleasca pe neamt cu peste 130.000 marci si 4000 dolari. Astfel, la data de 4.02.1998, Bahaian a imprumutat de la Nicolaus Hocker 72.000 marci, sub motivatia ca acesti bani ii va investi in firma SABINA Product SRL, aflata in reorganizare judiciara. Sergiu Bahaian a garantat imprumutul cu doua copiatoare laser color Canon, lasate in custodie pana la termenul scadent, la firma GOSSIP SRL, a amantei sale Laura Petrov. Imprumutul urma sa fie rambursat la data de 2.08.1998, insa acest lucru nu s-a petrecut, deoarece Bahaian a tocat banii prin modalitati numai de el stiute. Cand germanul a intentionat sa-si ridice gajul, respectiv cele doua copiatoare, a constatat ca acestea au disparut fara urma.
Politia a stabilit ca Bahaian a comis infractiunea de inselaciune
In luna aprilie a.c. Bahaian a reusit sa-l convinga pe Nicolaus Hocker sa-i imprumute alte 64.000 marci, pentru patru luni, sub motiv ca vrea sa cumpere tricouri din Turcia pe care sa le imprime la firma sa si apoi sa le vanda cu mare profit. La scadenta, Bahaian nu i-a mai dat neamtului inapoi decat cateva mii de marci. Nicolaus Hocker s-a adresat Politiei, iar Sergiu Bahaian a fost chemat la Directia Cercetari Penale din IGP unde i s-a pus in vedere sa retuneze banii, altfel va raspunde penal. In fata politistilor, Bahaian a semnat un angajament in care s-a obligat sa inapoieze banii in mai putin de o luna. Cum nu s-a conformat, IGP a deschis un dosar penal pe numele lui Bahaian. Prin adresa nr 131.695/23.09.1998, Nicolaus Hocker a fost anuntat de seful Directiei Cercetari Penale din IGP: "S-a constatat existenta elementelor constitutive ale infractiunilor de inselaciune in conventii" (vezi facsimil). De asemenea, Laura Petrov, complicea lui Bahaian, este si ea cercetata in acest dosar.
Bahaian a furat prin falsuri automobilele neamtului
Cu ocazia imprumuturilor mai-sus amintite, Nicolaus Hocker a pus la dispozitia firmei SABINA Product SRL, pentru o perioada scurta de timp si un autoturism Chrysler - Le Baron. Bahaian a furat efectiv masina, intocmind un contract de vanzare-cumparare, in care l-a semnat in fals pe german. Apoi, ca sa se piarda urma masinii, a vandut-o imediat Laurei Petrov. In realitate, Bahaian se plimba si azi cu Chrysler-ul prin Capitala, fara sa fie stingherit cumva de Politie. In afara de acest automobil, Bahaian i-a furat lui Hocker un Opel Rekord si un Chevrolet Blazer, masini lasate de asemenea in folosinta temporara a firmei SABINA Product. In prezent, Bahaian se ascunde la diverse adrese, mai mult de tigani, decat de Politie. Acestia cauta sa-l "aranjeze" pentru datoriile neonorate. Alte persoane pacalite au depus in ultima vreme plangeri penale la IGP impotriva lui Bahaian. Una dintre acestea, Gheorghe Sarbu, din Bucuresti, a fost inselat cu 115.000 dolari. Politia urmeaza ca in scurt timp sa solicite Parchetului arestarea patronului SABINA Product.
Razvan SAVALIUC
 Afisari: 708  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  In sfarsit, Sorin Dimitriu si-a dat demisia    
  Radu Sarbu este noul presedinte al CA al FPS    
  Constantinescu a semnat revocarea lui Dimitriu    
  S-a dat semnalul descentralizarii privatizarii    
  Mass-media vrea un tap ispasitor    
  Un act unilateral    
  Se accentueaza tensiunile dintre Palatele Cotroceni si Victoria    
  Taranistii il sprijina pe Dimitriu    
  Theodor Stolojan recomanda vanzarea tuturor bunurilor statului    
  Actualul sef al contraspionajului militar a coordonat masacrarea a zeci de oameni la Timisoara    
 Top afisari / comentarii 
 Actualul sef al contraspionajului militar a coordonat masacrarea a zeci de oameni la Timisoara (749 afisari)
 Sergiu Bahaian a escrocat un neamt cu 130.000 marci si 4000 dolari (708 afisari)
 Cine isi asuma paternitatea esecului: Sorin Dimitriu sau Emil Constantinescu? (324 afisari)
 Logodnica ziaristului Stefan Itoafa dezminte ca acesta ar fi fost homosexual (235 afisari)
 Cunoscatorii sunt asteptati la Festivalul Tuicii de la Valenii de Munte (217 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1998 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01399 sec.