Ziua Logo
  Nr. 1238 de luni, 20 iulie 1998 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
La Campulug Muscel au inceput cursurile pentru tinerii politicieni PNTCD
Studentii taranisti au fost nemultumiti de amestecul liderilor conservatori in programul Scolii de Vara
Premierul Radu Vasile a lipsit
Scoala de Vara de la Campulung, organizata de TUNTCD intre 17-24 iulie, si-a deschis portile sambata. In prima zi au fost prezenti presedintele PNTCD, Ion Diaconescu, prim-vicepresedintele Gabriel Tepelea, vicepresedintele Victor Ciorbea, ministrul de Interne, Gavril Dejeu, presedintele TUNTCD, Bogdan Pitigoi, ministri si parlamentari taranisti. Nu a lipsit Remus Opris. Din discursurile liderilor PNTCD au lipsit accentele dure la adresa partenerilor de Coalitie si la modul in care functioneaza actualul Guvern. Primul ministru Radu Vasile ar fi trebuit sa ia cuvantul in prima zi, la deschidere. El a transmis doar un mesaj in care si-a exprimat si regretul ca nu a putut veni la Campulung din cauza "unei situatii neprevazute". In mesajul sau, Radu Vasile a apreciat ca lucrarile Scolii de Vara nu trebuie sa semene cu un simpozion politic, ci sa fie "o institutie doctrinara", care sa se ocupe cu pregatirea cadrelor partidului. La cursurile Scolii de Vara de la Campulung nu au fost prezenti nici alti apropiati ai lui Radu Vasile, cu exceptia deputatului Laurentiu Dumitrascu.
Unii dintre liderii TUNTCD si-au exprimat nemultumirea fata de modul in care a decurs deschiderea Scolii de Vara. Bogdan Badicioiu, membru in conducerea TUNTCD, a declarat ca anumite persoane din PNCTD au incercat sa se foloseasca de numele organizatiei de tineret pentru a-si promova ideile. Badicioiu a aratat ca, potrivit programului initial al Scolii de Vara, in prima zi trebuia sa ia cuvantul deputatul Laurentiu Dumitrascu si seful DAPL Vlad Rosca, dar ca acest program nu a fost respectat. Bogdan Badicioiu a precizat ca tineretul taranist il sustine pe primul ministru Radu Vasile si va organiza alaturi de acesta un alt seminar, in luna august, la Badacin.
(Anca HRIBAN)
Radu Vasile va organiza unui alt seminar in august, la Badacin
Premierul Radu Vasile a promis, in mesajul sau, ca va organiza, in luna august la Badacin, in judetul Salaj (localitatea natala a lui Iuliu Maniu), o scoala a tinerilor din PNTCD, cu tema "Doctrina crestin-democrata". Radu Vasile a transmis celor prezenti la Campulung ca, in ultimele luni, Guvernul functioneaza bine, fara dispute intre membrii sai, in masura sa puna in pericol stabilitatea Coalitiei. Vasile a aratat ca "fracturile" s-au mutat in Parlament. Premierul a sustinut ca multe disfunctionalitati au aparut pe traseu deoarece votul in Parlament este "inconsecvent". Seful Executiului a apreciat ca blocajele se inregistreaza in forul legislativ. "Din pacate si in partidul nostru se intimpla acest lucru", se arata in mesajul lui Radu Vasile, in care nu exista alte referiri critice la situatia din PNTCD.
Ion Diaconescu a respins orice intentie de a se crea mai multi poli in PNTCD
Presedintele PNTCD, Ion Diaconescu, a afirmat sambata, in discursul rostit la deschiderea Scolii de Vara de la Campulung, ca fiecare membru PNTCD are obligatia de a respecta deciziile partidului, chiar daca are o parere opusa. Diaconescu a spus ca reprezentantii partidului care, totusi, exprima o alta parere decat cea oficiala, trebuie sa se supuna hotararii partidului si sa atraga atentia ca prezinta un punct de vedere personal. Liderul PNTCD a prezentat patru idei care, in acelasi timp, sunt si obligatii si de care membrii partidului trebuie sa tina cont: respectarea hotararilor partidului, respectul fata de valorile trecutului, moralitatea si actualizarea permanenta a luptei politice. Diaconescu a aratat ca pot fi respectate foarte bine valorile trecutului si in acelasi timp promovat noul in politica PNTCD. "Sa nu ne inchistam in trecutul nostru", a afirmat Diaconescu. El a respins ideea formarii mai multor poli in partid si a aratat ca PNTCD are o ideologie bine definita si nu se pune problema rediscutarii acesteia.
Victor Ciorbea a fost mai cuminte ca niciodata
Fostul premier Victor Ciorbea a sustinut ideile prezentate de Diaconescu si a accentuat partea legata de necesitatea pastrarii traditiilor istorice ale PNTCD. Ciorbea a spus ca nimeni nu trebuie sa sacrifice principiile de baza ale partidului de dragul "compromisurilor compromitatoare". Victor Ciorbea si-a exprimat convingerea ca PNTCD nu va renunta la principiile sale de dragul "unor partide fara istorie". In discursul sau, Ciorbea nu s-a referit la "Grupul de la Brasov" si si-a exprimat otimismul in ceea ce priveste evenimentele pe termen "mediu si lung" din cadrul PNTCD.
Aviz tuturor destabilizatorilor: Gavril Dejeu este cu ochii pe voi
Ministrul de Interne Gavril Dejeu a facut un apel pentru unitate in PNTCD, partid care in opinia sa trebuie sa recastige teren in cadrul Coalitie. El a spus ca PNTCD trebuie sa duca in continuare "o batalie" in fata tentativelor altor partide din Coalitie de a-i micsora rolul. Dejeu considera ca exista "o strategie bine pusa la punct" ca partidul sa fie dezbinat si sa nu-si indeplineasca obiectivele. Dejeu a facut si o paralela cu situatia tarii, aratind ca exista forte externe care actioneaza pentru ca Romania sa nu se lase atrasa de Vest. Dejeu a pledat pentru incetarea tuturor disputelor politice, in interesul tarii.
Gavril Dejeu crede ca deputatul PNTCD Ionut Gherasim vrea sa-l compromita
Ministrul de Interne, Gavril Dejeu, a declarat, sambata, ca atacurile deputatului PNTCD Ionut Gherasim, privind numirea colonelului Viorel Dumitras in functia de consilier al ministrului de Interne, se inscriu in cadrul luptei din PNTCD. Dejeu crede ca aceste atacuri au o "tenta politica" si au scopul "de a arunca o anumita lumina" asupra unora dintre liderii PNTCD. Ministrul de Interne se simte direct vizat si stie ca Gherasim este "unul dintre promotorii unei anumite linii din partid, impotriva celor mai varstnici". Deputatul PNTCD Ionut Gherasim contestase numirea lui Viorel Dumitras in functia de consilier al ministrului de Interne, acuzandu-l ca a fost unul dintre organizatorii contrademonstratiilor la adresa PNTCD si a lui Corneliu Coposu, din timpul campaniei electorale din 1990.
(Mediadax)
A r h i v a
  Gabriel Tepelea si-a anuntat retragerea din fruntea PNTCD    
  CET Govora este singura producatoare de energie desprinsa din Renel    
  Nu vor fi modificate cotele actuale ale impozitului pe salariu    
  Dimitriu este groparul economiei nationale    
 Top afisari / comentarii 
 Lista securistilor si militienilor care au tras la Timisoara (111 afisari)
 Mihai Ionescu era unul dintre pestii de lux ai lumii interlope bucurestene (64 afisari)
 Denis - un baiat de frisca, Madalina, o mireasa - trandafir (42 afisari)
 Studentii taranisti au fost nemultumiti de amestecul liderilor conservatori in programul Scolii de Vara (36 afisari)
 Teroristul Dahbour Taha Mustafa este haituit de fostii lui colegi (35 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1998 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01066 sec.